Πακιστανική φρεγάτα πραγματοποιεί ελέγχους σε πλοία εντός της κυπριακής ΑΟΖ...

> Κόσμος

Ολοένα και περιπλέκεται το κουβάρι των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην κυπριακή ΑΟΖ, με την εμπλοκή περισσότερων δυνάμεων.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, αλλά και την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter, μια φρεγάτα του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού πλέει δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε παραπλέοντα εμπορικά πλοία!

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η φρεγάτα «PNS Alamgir» του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» που έχει ξεκινήσει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της απόπειρας της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η πακιστανική φρεγάτα συμμετέχει στην επιχείρηση, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να αναφέρει ότι σε αυτήν επιβαίνουν και αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού της Ιορδανίας ως «παρατηρητές».

Να σημειωθεί επίσης ότι στις 15 Νοέμβρη ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας «P3 Orion», της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, πραγματοποίησε παραβιάσεις του ελληνικού FIR και παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας σε αεροπορική άσκηση με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου...

Φωτο:Η πακιστανική φρεγάτα «PNS Alamgir»

πηγή:https://www.902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.