ΤΡΑΜΠ - ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: Συμφώνησαν σε «μεγαλύτερη εμπλοκή» του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή

> Κόσμος

Στον απόηχο των επικίνδυνων δηλώσεών του σχετικά με το Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε σήμερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,

επαναλαμβάνοντας την απαίτησή του για ενίσχυση της παρουσίας και του ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ατλαντικής Συμμαχίας», ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφώνησε κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο» στη Μέση Ανατολή, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνομιλία αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ «ζήτησε» από τον Στόλτενμπεργκ να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ «να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.