Κυκλοφοριακό Παροικιάς | Στο έλεος της μικροπολιτικής…

Πάρος

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου στις 12 Ιουνίου 2018 συζητήθηκε και το θέμα υπό τον τίτλο: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της παραλιακής οδού Γ. Πάριου, της δημοτικής κοινότητας Πάρου».


Η πρόταση που έγινε από τον δήμαρχο, Μάρκο Κωβαίο, ήταν το κλείσιμο της παραλιακής οδού όλο το εικοσιτετράωρο από 10 έως 20 Αυγούστου. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση άλλα είχαν υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες για το κλείσιμο του δρόμου, άλλα ψηφίστηκαν από τη δημοτική κοινότητα Παροικιάς και άλλα ήρθαν προς συζήτηση, ενώ η απαραίτητη πρόταση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 12/6, δηλαδή, την ημέρα, που θα γινόταν η συζήτηση!

Στη συνέχεια της συζήτησης (που έγινε μεταξύ της 12ης νυχτερινής της Τρίτης και 1ης πρωινής ώρας της Τετάρτης 13/6) η αντιπολίτευση και οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν μία «επίθεση» κατά της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση του δημάρχου για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Γ. Πάριου, στην Παροικιά, ήταν πρόχειρη και βιαστική. Ο δε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αγ. Πατέλης, απευθυνόμενος προς τον εισηγητή του θέματος είπε: «Για το κυκλοφοριακό τόσο καιρό δεν κάνατε τίποτα και τελικά είπατε να κάνετε τώρα αυτό! Δηλαδή «αρπαχτή!».

Τελικά, η πρόταση του κ. Κωβαίου για κλείσιμο της παραλιακής οδού όλο το 24ώρο από 10 έως 20 Αυγούστου, έλαβε 8 θετικές ψήφους, η πρόταση για κλείσιμο του δρόμου σε άλλη ημερομηνία έλαβε μία ψήφο και η πρόταση του κ. Χρ. Βλαχογιάννη για άμεση ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης έλαβε 11 ψήφους.

Τα καλώδια στους δρόμους

Στη συζήτηση του θέματος για το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, ο κ. Χρ. Βλαχογιάννης ρώτησε πώς μπήκαν στους δρόμους της Παροικιάς οι μετρητές με τα μαύρα καλώδια στην άσφαλτο, με ποια διαδικασία έγινε αυτό, πότε ανατέθηκε η εργασία και πότε το θέμα της ανάθεσης πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο;

Ο κ. Μ. Κωβαίος δεν απάντησε επί της ουσίας (είπε ότι θα έχει στοιχεία στη συνέχεια), ενώ δεν ονόμασε και το όνομα του εργολάβου της εργασίας! Όπως υποστήριξε δεν ανακατεύεται να μαθαίνει τα ονόματα των εργολάβων των εταιρειών που παίρνουν τα έργα στον δήμο Πάρου!

Οι αποκαλύψεις…

Στις 14/6/2018 παραπολιτική ιστοσελίδα του νησιού μας έκανε μία αποκάλυψη σε ό,τι αφορούσε την άρνηση του κ. Κωβαίου να ενημερώσει σχετικά με τα μηχανήματα μέτρησης (κυκλοφοριακού φόρτου) των οχημάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους του νησιού μας.

Η ιστοσελίδα μεταξύ άλλων έγραψε: «[…] Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους του νησιού δεν έχουν τοποθετηθεί από καμία εταιρεία για να μετρήσουν την κίνηση, ώστε στη συνέχεια αυτό να αποτελέσει εργαλείο για τη συγκοινωνιακή μελέτη. Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, όταν ο δήμος Πάρου δεν έχει αναθέσει ουδέποτε επί δημαρχίας Κωβαίου μελέτη, σε εταιρεία. Τώρα, πώς ήθελε μέσα στον 15Αύγουστο να κλείσει τον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς για να γίνουν μετρήσεις, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της Πάρου έχουν τοποθετηθεί από εταιρεία των Αθηνών για λογαριασμό «μεγαθήριου» σούπερ μάρκετ της χώρας, που ετοιμάζει την κάθοδό του στο νησί μας. Ανήμπορος ο δήμος Πάρου είναι θεατής των εξελίξεων και αφήνει κάθε εταιρεία να μεταχειρίζεται του δρόμους του νησιού μας όπως επιθυμεί (…). Το καράβι βουλιάζει, αλλά παρασέρνει και άλλους μαζί του…».

Η απάντηση του κ. Κωβαίου

Με δελτίο τύπου στις 13/6/2018 και υπό τον τίτλο: «Όσα δε φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», ο συνδυασμός «Πάρος, τώρα στην Πράξη», του κ. Κωαβίου, δημοσιοποίησε για το θέμα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Η έκφραση ταιριάζει γάντι στις πολιτικές τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Η ανεπάρκεια επιχειρημάτων και προτάσεων έχει ως αποτέλεσμα, αντί να αντιπολιτεύονται επ' ωφελεία του τόπου και του Παριανού Λαού που υπηρετούν, να υπονομεύουν την πορεία και την πρόοδο του.

Η καταψήφιση - κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο- των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της παραλιακής οδού Γιάννη Πάριου, είναι μία επιπόλαιη ενέργεια, απέναντι στη κοινή λογική και το συμφέρον της πόλης της Παροικιάς. Μοναδικός σκοπός τους είναι να ανακόψουν την υλοποίηση έργων και να δυσφημίσουν τη σημερινή δημαρχιακή θητεία. Όπως με το Αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής που ενώ έχουμε εξαντλήσει τις διευκρινήσεις για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών, επιμένουν να σπέρνουν έριδες αντί να αναζητούν απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι καιροί προβλέπονται χαλεποί καθώς ενόψει προεκλογικής περιόδου το μόνο θετικό που έχουν να προσφέρουν είναι στείρα κριτική, ανυπαρξία προτάσεων, απουσία συγκροτημένης επιχειρηματολογίας και έλλειψη οράματος για το μέλλον. Αντ’ αυτού περιορίζονται σε επικρίσεις και άναρθρες κραυγές, επιδιδόμενοι σε έναν πόλεμο συκοφάντησης και σε γκαιμπελικές προπαγανδιστικές τακτικές. Εγκλωβισμένοι μέσα στο δικό τους μικρόκοσμο των μετρημένων ψηφοφόρων, με μια ιδεολογία ξεπερασμένη προσπαθούν με ψευδείς δηλώσεις και καταγγελίες να μειώσουν το έργο της δημοτικής αρχής και να αναδειχθούν στο πολιτικό σκηνικό. Το μόνο όμως που καταφέρνουν να κάνουν είναι να εκτίθενται καθημερινά στον Παριανό Λαό.

Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλοι Παριανοί,

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν σημερινό πολιτικό αντίπαλο και σε οποιονδήποτε επίδοξο μνηστήρα της εξουσίας να παίξει με την αξιοπρέπειά μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του έργου που έχουμε αναλάβει και σκοπεύουμε να το φέρουμε εις πέρας με εργατικότητα, ευσυνειδησία και συνέπεια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας με έργα και όχι με λόγια. Με έργα που θα απευθύνονται στην Παριανή κοινωνία, θα προάγουν πολιτισμό και θα είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας. Και θα αφήσουμε αυτούς να αναλώνονται στο στενό κλοιό της στείρας αντιπολίτευσης που ασκείται και της κομματικής νομενκλατούρας που υπηρετούν.

Εν τέλει ας μας κρίνει ο Παριανός Λαός».

«Λέγε, λέγε, ψέματα»

Υπό τον τίτλο: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», η αλήθεια στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου», στις 15/6/2018 η «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου», εξέδωσε για το θέμα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Με ένα δελτίο τύπου της παράταξής του, ο Δήμαρχος επιχειρεί με 333 λέξεις να ανατρέψει την πραγματικότητα σχετικά με τις αποφάσεις του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αλλά και τα αποτελέσματα της πολιτικής του στη Παροικιά.

Σχετικά με το δεύτερο δε χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα, αφού μια απλή βόλτα από την παραλία μέχρι τον περιφερειακό της πόλης αρκεί, για να διαπιστώσει την δημοτική απραξία των τεσσάρων ετών που όξυνε στο έπακρο τα προβλήματα της πόλης και δημιούργησε νέα. Τώρα σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

O Δήμαρχος εισηγήθηκε τη δοκιμαστική 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό από τον ΟΤΕ μέχρι το «Μπουνταράκι», για 10 ημέρες στο διάστημα 10 με 20 Αυγούστου. Μετά από τέσσερα χρόνια αδιαφορίας, παρά τις συνεχείς αναφορές μας για το θέμα και χωρίς κανένα άλλο μέτρο, θεωρήσαμε την πρόταση αυτή κοροϊδία επικοινωνιακού χαρακτήρα στη «τούρλα του Σαββάτου», που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Αποδεχτήκαμε και ψηφίσαμε την πρόταση Βλαχογιάννη για άμεση ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης για την Παροικιά. Αυτή η πρόταση πήρε 11 ψήφους και η πρόταση Κωβαίου 8. Αν ο Δήμαρχος δεν πείθει τους δημοτικούς συμβούλους με τις προτάσεις του αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Επίσης, στο ερώτημα ποιος έχει τοποθετήσει τα μηχανήματα για τη μέτρηση της κίνησης των οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, απάντησε ψευδώς, ότι έχει ανατεθεί η εργασία αυτή από τον Δήμο αλλά δεν θυμάται το όνομα του εργολάβου.

Την επόμενη ημέρα βέβαια αποκαλύφθηκε ότι τα μηχανήματα είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα  για λογαριασμό εμπορικής πολυεθνικής από κάποια εταιρία! Τώρα που είναι «η αλεπού και που τα κρεμαστάρια» το ξέρει μόνο ο δήμαρχος.

Επειδή το πρώιμο προεκλογικό του άγχος τον αναδεικνύει σε οπαδό του «λέγε, λέγε, ψέματα όλο και κάτι μένει», ας αφήσει τις αναφορές στον «γκαιμπελισμό», ιδιαίτερα σε αυτούς που ήταν και είναι θύματα του και πολλοί τον πλήρωσαν στο παρελθόν με την ίδια τους τη ζωή».

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενιαία Κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το Μέλλον», Χρ. Βλαχογιάννης, απαντώντας σε δημοσίευμα ιστότοπου σχετικά με το θέμα, δημοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Άγνωστε συντάκτη, διαβάζοντας προσεκτικά την ανάρτηση σου, με τίτλο: «Κυκλοφοριακό Παροικίας: Το θέατρο του Παραλόγου…» διαπίστωσα ότι ή είσαι μπερδεμένος και δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα ή δεν παρακολούθησες με προσοχή την σχετική συζήτηση ή βρίσκεσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κατόπιν αυτών, επιθυμώ να επαναλάβω με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η θέση της παράταξης μας επί του θέματος του κυκλοφοριακού Παροικίας που εξέφρασα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και τέθηκε το θέμα.

Καταρχήν, εγώ ουδέποτε επέρριψα ευθύνες στον δήμαρχο και στη σημερινή πλειοψηφία για το γεγονός ότι δεν έλυσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικίας, διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Είναι δυνατόν όμως, να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα, αλλά με προγραμματισμένη προσπάθεια και μεθοδική δουλειά, στο πλαίσιο της οποίας, θα καταθέσουμε τις εμπειρίες και τις προτάσεις μας, οι κάτοικοι, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Δημοτική κοινότητα Παροικίας και τέλος το δημοτικό συμβούλιο.

Όλο αυτό το υλικό, θα τεθεί υπόψη του επιστήμονα μελετητή, στον οποίο προηγουμένως το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του θα του έχει αναθέσει την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, και ο οποίος αφού θα το επεξεργαστεί και διαμορφώσει την τελική του πρόταση, θα την υποβάλει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και αφού ψηφιστεί θα εφαρμοστεί χωρίς περικοπές...

Αλήθεια, μιας και μιλάτε για «θέατρο παραλόγου», μπορείτε να μου πείτε πως χαρακτηρίζετε την στάση του δημάρχου, ο οποίος στην συνεδρίαση αυτή μας είπε ότι ανέθεσε την κυκλοφοριακή μελέτη, σε μελετητή του οποίου το όνομα δεν γνωρίζει; Φαντάζομαι, μιας και δείχνετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό, να έχετε πληροφορηθεί ότι τέτοια ανάθεση μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει γίνει και μελετητής ΔΕΝ υπάρχει… Μπορείτε να μας πείτε εσείς που γνωρίζετε τι είδους θέατρο είναι αυτό, διότι εγώ τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτη φορά το βλέπω! Με δεδομένα λοιπόν αυτά, μπορείς να μου απαντήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου, ποιος ή ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη του να γίνονται πειράματα εις βάρος της πολύπαθης Παροικίας, κλείνοντας την Παραλιακή οδό στο φουλ της τουριστικής περιόδου; (Θυμίζω ότι οι προτεινόμενες ημερομηνίες ήταν από 20 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου ή από 10 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου!).

Δεν πρέπει να σου διαφεύγει ότι η σημερινή πλειοψηφία συμπλήρωσε σχεδόν 4 χρόνια θητείας και παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητων συμβούλων, για ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, δεν έκανε ως τώρα τίποτα απολύτως και αποφάσισε μέσα στον κατακαλόκαιρο, της 4ης χρονιάς, να κάνει πειραματισμούς και μάλιστα με αυτή την προχειρότητα. Εσείς αυτό το θεωρείτε λογικό και κατακρίνετε την μειοψηφία κι εμένα προσωπικά;

Εδώ εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά κι αφήνω τις θέσεις μας στην κρίση των πολιτών.

Όσο για αυτό που αναφέρεις στην ανάρτηση, «δεν θέλουμε να πάρουμε το μέρος κανενός» επειδή δεν ξέρω ποιος είσαι, αφού φοράς την μάσκα της ανωνυμίας, σου λέω ότι στο νησί γνωριζόμαστε όλοι, και ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η σχέση του parosin.gr με την σημερινή πλειοψηφία. Επομένως, τα περί αντικειμενικότητας, να τα απευθύνεις αλλού…

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά λόγια που έγραψες για μένα και να σου τονίσω ότι δεν είμαι από αυτούς που ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ. Γνωρίζω, πότε και με τι συμφωνώ και πότε και με τι διαφωνώ… Όσο, για «την καρέκλα» που αναφέρεις μάλλον με μπέρδεψες με αυτούς που συναναστρέφεσαι, που δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφίζονται μπροστά της!

Μάθε λοιπόν, ότι αυτά που αναφέρεις καθόλου δε με αφορούν γιατί ΔΕΝ μοιάζω με αυτούς που σθεναρά στηρίζεις, ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου στις 12 Ιουνίου 2018 συζητήθηκε και το θέμα υπό τον τίτλο: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της παραλιακής οδού Γ. Πάριου, της δημοτικής κοινότητας Πάρου».


Η πρόταση που έγινε από τον δήμαρχο, Μάρκο Κωβαίο, ήταν το κλείσιμο της παραλιακής οδού όλο το εικοσιτετράωρο από 10 έως 20 Αυγούστου. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση άλλα είχαν υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες για το κλείσιμο του δρόμου, άλλα ψηφίστηκαν από τη δημοτική κοινότητα Παροικιάς και άλλα ήρθαν προς συζήτηση, ενώ η απαραίτητη πρόταση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 12/6, δηλαδή, την ημέρα, που θα γινόταν η συζήτηση!

Στη συνέχεια της συζήτησης (που έγινε μεταξύ της 12ης νυχτερινής της Τρίτης και 1ης πρωινής ώρας της Τετάρτης 13/6) η αντιπολίτευση και οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν μία «επίθεση» κατά της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση του δημάρχου για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Γ. Πάριου, στην Παροικιά, ήταν πρόχειρη και βιαστική. Ο δε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αγ. Πατέλης, απευθυνόμενος προς τον εισηγητή του θέματος είπε: «Για το κυκλοφοριακό τόσο καιρό δεν κάνατε τίποτα και τελικά είπατε να κάνετε τώρα αυτό! Δηλαδή «αρπαχτή!».

Τελικά, η πρόταση του κ. Κωβαίου για κλείσιμο της παραλιακής οδού όλο το 24ώρο από 10 έως 20 Αυγούστου, έλαβε 8 θετικές ψήφους, η πρόταση για κλείσιμο του δρόμου σε άλλη ημερομηνία έλαβε μία ψήφο και η πρόταση του κ. Χρ. Βλαχογιάννη για άμεση ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης έλαβε 11 ψήφους.

Τα καλώδια στους δρόμους

Στη συζήτηση του θέματος για το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, ο κ. Χρ. Βλαχογιάννης ρώτησε πώς μπήκαν στους δρόμους της Παροικιάς οι μετρητές με τα μαύρα καλώδια στην άσφαλτο, με ποια διαδικασία έγινε αυτό, πότε ανατέθηκε η εργασία και πότε το θέμα της ανάθεσης πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο;

Ο κ. Μ. Κωβαίος δεν απάντησε επί της ουσίας (είπε ότι θα έχει στοιχεία στη συνέχεια), ενώ δεν ονόμασε και το όνομα του εργολάβου της εργασίας! Όπως υποστήριξε δεν ανακατεύεται να μαθαίνει τα ονόματα των εργολάβων των εταιρειών που παίρνουν τα έργα στον δήμο Πάρου!

Οι αποκαλύψεις…

Στις 14/6/2018 παραπολιτική ιστοσελίδα του νησιού μας έκανε μία αποκάλυψη σε ό,τι αφορούσε την άρνηση του κ. Κωβαίου να ενημερώσει σχετικά με τα μηχανήματα μέτρησης (κυκλοφοριακού φόρτου) των οχημάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους του νησιού μας.

Η ιστοσελίδα μεταξύ άλλων έγραψε: «[…] Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους του νησιού δεν έχουν τοποθετηθεί από καμία εταιρεία για να μετρήσουν την κίνηση, ώστε στη συνέχεια αυτό να αποτελέσει εργαλείο για τη συγκοινωνιακή μελέτη. Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, όταν ο δήμος Πάρου δεν έχει αναθέσει ουδέποτε επί δημαρχίας Κωβαίου μελέτη, σε εταιρεία. Τώρα, πώς ήθελε μέσα στον 15Αύγουστο να κλείσει τον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς για να γίνουν μετρήσεις, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της Πάρου έχουν τοποθετηθεί από εταιρεία των Αθηνών για λογαριασμό «μεγαθήριου» σούπερ μάρκετ της χώρας, που ετοιμάζει την κάθοδό του στο νησί μας. Ανήμπορος ο δήμος Πάρου είναι θεατής των εξελίξεων και αφήνει κάθε εταιρεία να μεταχειρίζεται του δρόμους του νησιού μας όπως επιθυμεί (…). Το καράβι βουλιάζει, αλλά παρασέρνει και άλλους μαζί του…».

Η απάντηση του κ. Κωβαίου

Με δελτίο τύπου στις 13/6/2018 και υπό τον τίτλο: «Όσα δε φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», ο συνδυασμός «Πάρος, τώρα στην Πράξη», του κ. Κωαβίου, δημοσιοποίησε για το θέμα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Η έκφραση ταιριάζει γάντι στις πολιτικές τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Η ανεπάρκεια επιχειρημάτων και προτάσεων έχει ως αποτέλεσμα, αντί να αντιπολιτεύονται επ' ωφελεία του τόπου και του Παριανού Λαού που υπηρετούν, να υπονομεύουν την πορεία και την πρόοδο του.

Η καταψήφιση - κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο- των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της παραλιακής οδού Γιάννη Πάριου, είναι μία επιπόλαιη ενέργεια, απέναντι στη κοινή λογική και το συμφέρον της πόλης της Παροικιάς. Μοναδικός σκοπός τους είναι να ανακόψουν την υλοποίηση έργων και να δυσφημίσουν τη σημερινή δημαρχιακή θητεία. Όπως με το Αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής που ενώ έχουμε εξαντλήσει τις διευκρινήσεις για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών, επιμένουν να σπέρνουν έριδες αντί να αναζητούν απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι καιροί προβλέπονται χαλεποί καθώς ενόψει προεκλογικής περιόδου το μόνο θετικό που έχουν να προσφέρουν είναι στείρα κριτική, ανυπαρξία προτάσεων, απουσία συγκροτημένης επιχειρηματολογίας και έλλειψη οράματος για το μέλλον. Αντ’ αυτού περιορίζονται σε επικρίσεις και άναρθρες κραυγές, επιδιδόμενοι σε έναν πόλεμο συκοφάντησης και σε γκαιμπελικές προπαγανδιστικές τακτικές. Εγκλωβισμένοι μέσα στο δικό τους μικρόκοσμο των μετρημένων ψηφοφόρων, με μια ιδεολογία ξεπερασμένη προσπαθούν με ψευδείς δηλώσεις και καταγγελίες να μειώσουν το έργο της δημοτικής αρχής και να αναδειχθούν στο πολιτικό σκηνικό. Το μόνο όμως που καταφέρνουν να κάνουν είναι να εκτίθενται καθημερινά στον Παριανό Λαό.

Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλοι Παριανοί,

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν σημερινό πολιτικό αντίπαλο και σε οποιονδήποτε επίδοξο μνηστήρα της εξουσίας να παίξει με την αξιοπρέπειά μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του έργου που έχουμε αναλάβει και σκοπεύουμε να το φέρουμε εις πέρας με εργατικότητα, ευσυνειδησία και συνέπεια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας με έργα και όχι με λόγια. Με έργα που θα απευθύνονται στην Παριανή κοινωνία, θα προάγουν πολιτισμό και θα είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας. Και θα αφήσουμε αυτούς να αναλώνονται στο στενό κλοιό της στείρας αντιπολίτευσης που ασκείται και της κομματικής νομενκλατούρας που υπηρετούν.

Εν τέλει ας μας κρίνει ο Παριανός Λαός».

«Λέγε, λέγε, ψέματα»

Υπό τον τίτλο: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», η αλήθεια στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου», στις 15/6/2018 η «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου», εξέδωσε για το θέμα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Με ένα δελτίο τύπου της παράταξής του, ο Δήμαρχος επιχειρεί με 333 λέξεις να ανατρέψει την πραγματικότητα σχετικά με τις αποφάσεις του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αλλά και τα αποτελέσματα της πολιτικής του στη Παροικιά.

Σχετικά με το δεύτερο δε χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα, αφού μια απλή βόλτα από την παραλία μέχρι τον περιφερειακό της πόλης αρκεί, για να διαπιστώσει την δημοτική απραξία των τεσσάρων ετών που όξυνε στο έπακρο τα προβλήματα της πόλης και δημιούργησε νέα. Τώρα σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

O Δήμαρχος εισηγήθηκε τη δοκιμαστική 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό από τον ΟΤΕ μέχρι το «Μπουνταράκι», για 10 ημέρες στο διάστημα 10 με 20 Αυγούστου. Μετά από τέσσερα χρόνια αδιαφορίας, παρά τις συνεχείς αναφορές μας για το θέμα και χωρίς κανένα άλλο μέτρο, θεωρήσαμε την πρόταση αυτή κοροϊδία επικοινωνιακού χαρακτήρα στη «τούρλα του Σαββάτου», που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Αποδεχτήκαμε και ψηφίσαμε την πρόταση Βλαχογιάννη για άμεση ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης για την Παροικιά. Αυτή η πρόταση πήρε 11 ψήφους και η πρόταση Κωβαίου 8. Αν ο Δήμαρχος δεν πείθει τους δημοτικούς συμβούλους με τις προτάσεις του αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Επίσης, στο ερώτημα ποιος έχει τοποθετήσει τα μηχανήματα για τη μέτρηση της κίνησης των οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, απάντησε ψευδώς, ότι έχει ανατεθεί η εργασία αυτή από τον Δήμο αλλά δεν θυμάται το όνομα του εργολάβου.

Την επόμενη ημέρα βέβαια αποκαλύφθηκε ότι τα μηχανήματα είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα  για λογαριασμό εμπορικής πολυεθνικής από κάποια εταιρία! Τώρα που είναι «η αλεπού και που τα κρεμαστάρια» το ξέρει μόνο ο δήμαρχος.

Επειδή το πρώιμο προεκλογικό του άγχος τον αναδεικνύει σε οπαδό του «λέγε, λέγε, ψέματα όλο και κάτι μένει», ας αφήσει τις αναφορές στον «γκαιμπελισμό», ιδιαίτερα σε αυτούς που ήταν και είναι θύματα του και πολλοί τον πλήρωσαν στο παρελθόν με την ίδια τους τη ζωή».

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενιαία Κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το Μέλλον», Χρ. Βλαχογιάννης, απαντώντας σε δημοσίευμα ιστότοπου σχετικά με το θέμα, δημοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Άγνωστε συντάκτη, διαβάζοντας προσεκτικά την ανάρτηση σου, με τίτλο: «Κυκλοφοριακό Παροικίας: Το θέατρο του Παραλόγου…» διαπίστωσα ότι ή είσαι μπερδεμένος και δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα ή δεν παρακολούθησες με προσοχή την σχετική συζήτηση ή βρίσκεσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κατόπιν αυτών, επιθυμώ να επαναλάβω με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η θέση της παράταξης μας επί του θέματος του κυκλοφοριακού Παροικίας που εξέφρασα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και τέθηκε το θέμα.

Καταρχήν, εγώ ουδέποτε επέρριψα ευθύνες στον δήμαρχο και στη σημερινή πλειοψηφία για το γεγονός ότι δεν έλυσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικίας, διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Είναι δυνατόν όμως, να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα, αλλά με προγραμματισμένη προσπάθεια και μεθοδική δουλειά, στο πλαίσιο της οποίας, θα καταθέσουμε τις εμπειρίες και τις προτάσεις μας, οι κάτοικοι, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Δημοτική κοινότητα Παροικίας και τέλος το δημοτικό συμβούλιο.

Όλο αυτό το υλικό, θα τεθεί υπόψη του επιστήμονα μελετητή, στον οποίο προηγουμένως το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του θα του έχει αναθέσει την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, και ο οποίος αφού θα το επεξεργαστεί και διαμορφώσει την τελική του πρόταση, θα την υποβάλει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και αφού ψηφιστεί θα εφαρμοστεί χωρίς περικοπές...

Αλήθεια, μιας και μιλάτε για «θέατρο παραλόγου», μπορείτε να μου πείτε πως χαρακτηρίζετε την στάση του δημάρχου, ο οποίος στην συνεδρίαση αυτή μας είπε ότι ανέθεσε την κυκλοφοριακή μελέτη, σε μελετητή του οποίου το όνομα δεν γνωρίζει; Φαντάζομαι, μιας και δείχνετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό, να έχετε πληροφορηθεί ότι τέτοια ανάθεση μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει γίνει και μελετητής ΔΕΝ υπάρχει… Μπορείτε να μας πείτε εσείς που γνωρίζετε τι είδους θέατρο είναι αυτό, διότι εγώ τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτη φορά το βλέπω! Με δεδομένα λοιπόν αυτά, μπορείς να μου απαντήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου, ποιος ή ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη του να γίνονται πειράματα εις βάρος της πολύπαθης Παροικίας, κλείνοντας την Παραλιακή οδό στο φουλ της τουριστικής περιόδου; (Θυμίζω ότι οι προτεινόμενες ημερομηνίες ήταν από 20 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου ή από 10 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου!).

Δεν πρέπει να σου διαφεύγει ότι η σημερινή πλειοψηφία συμπλήρωσε σχεδόν 4 χρόνια θητείας και παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητων συμβούλων, για ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, δεν έκανε ως τώρα τίποτα απολύτως και αποφάσισε μέσα στον κατακαλόκαιρο, της 4ης χρονιάς, να κάνει πειραματισμούς και μάλιστα με αυτή την προχειρότητα. Εσείς αυτό το θεωρείτε λογικό και κατακρίνετε την μειοψηφία κι εμένα προσωπικά;

Εδώ εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά κι αφήνω τις θέσεις μας στην κρίση των πολιτών.

Όσο για αυτό που αναφέρεις στην ανάρτηση, «δεν θέλουμε να πάρουμε το μέρος κανενός» επειδή δεν ξέρω ποιος είσαι, αφού φοράς την μάσκα της ανωνυμίας, σου λέω ότι στο νησί γνωριζόμαστε όλοι, και ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η σχέση του parosin.gr με την σημερινή πλειοψηφία. Επομένως, τα περί αντικειμενικότητας, να τα απευθύνεις αλλού…

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά λόγια που έγραψες για μένα και να σου τονίσω ότι δεν είμαι από αυτούς που ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ. Γνωρίζω, πότε και με τι συμφωνώ και πότε και με τι διαφωνώ… Όσο, για «την καρέκλα» που αναφέρεις μάλλον με μπέρδεψες με αυτούς που συναναστρέφεσαι, που δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφίζονται μπροστά της!

Μάθε λοιπόν, ότι αυτά που αναφέρεις καθόλου δε με αφορούν γιατί ΔΕΝ μοιάζω με αυτούς που σθεναρά στηρίζεις, ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.