Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία | Οδός Λ/γου Αντ. Κ. Κορτιάνου

Πάρος

Γεννήθηκε στη Νάουσα τον Ιανουάριο του 1876 και απέκτησε με τη σύζυγό του, Φλώρα, δύο κόρες. Την Ερατώ και την Κωνσταντίνα.

Γεννήθηκε στη Νάουσα τον Ιανουάριο του 1876 και απέκτησε με τη σύζυγό του, Φλώρα, δύο κόρες. Την Ερατώ και την Κωνσταντίνα.

Στις 30 Ιουλίου 1904 αποφοίτησε από τη στρατιωτική σχολή των υπαξιωματικών με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού του πεζικού. Από τη στρατιωτική σχολή των εφέδρων αξιωματικών της Κέρκυρας αποφοίτησε ως υπαξιωματικός του πυροβολικού.


 

Πριν καταταγεί στον στρατό υπηρέτησε για ένα διάστημα δάσκαλος στη Μακεδονία και στη Θράκη, από τον πόθο του να προσφέρει πολύτιμες παιδαγωγικές και εθνικές υπηρεσίες στα υπόδουλα αυτά μέρη του Ελληνισμού, για τις οποίες λίγο έλλειψε να συλληφθεί από τις Οθωμανικές Αρχές.  


 

Τότε, ο διδάσκαλος, Αντώνιος Κ. Κορτιάνος, εγκατέλειψε το εκπαιδευτικό του έργο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως λοχαγός, πέφτοντας ηρωικά μαχόμενος στο Σιμιτλή της Μακεδονίας στις 15/7/1913 σε ηλικία 37 ετών. Στο ηρώο του Κιλκίς υπάρχει απαθανατισμένος στη στήλη των πεσόντων.  


 

(πηγές «Παριανά» τευχ. 71,103)

Η οδός του ξεκινάει από την οδό «Γεωργίου Β. Γράβαρη» έως την οδό «Βασιλείου Γ. Γράβαρη».


 

Χριστόδουλος Α. Μαούνης

Μέλος της επιτροπής ονοματοδοσίας Παροικιάς 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.