Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: "ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!"

Πάρος

 

Τα κτήρια του φάρου του Αγίου Φωκά δεν είναι απλώς ερειπωμένα, είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή όσων τα επισκέπτονται.

 

Τα κτήρια του φάρου του Αγίου Φωκά δεν είναι απλώς ερειπωμένα, είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή όσων τα επισκέπτονται.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Πολεμικού Ναυτικού και της υπηρεσίας Φάρων έχουν ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί, πράγμα που απευχόμαστε. Χωρίς μια στοιχειώδη περίφραξη, που να αποτρέπει την είσοδο των επισκεπτών στα κτήρια, με δυο πινακίδες στα ελληνικά μόνο!!! «απαγορεύεται η είσοδος, κίνδυνος ατυχήματος» , έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους για τη προστασία αυτών που επισκέπτονται το χώρο. Δεκάδες επισκέπτες μεταβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο, ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος για φωτογράφηση.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου του παραδοσιακού οικισμού να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης των κτηρίων στην αρχική τους μορφή και η σχετική αξιοποίηση τους προφανώς είναι αξιέπαινη και ίσως ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους.

Όμως μπροστά στην αδιαφορία που επιδεικνύουν μέχρι σήμερα,  δεν μπορεί να αδιαφορεί και ο Δήμος Πάρου. Άμεσα πρέπει να περιφράξει το χώρο, να τοποθετηθούν ξενόγλωσσες απαγορευτικές πινακίδες και ας έρθουν οι ανεύθυνοι –υπεύθυνοι να ζητήσουν τα ρέστα.

Εμείς από τη μεριά μας ζητάμε από το Πρόεδρο και το Δήμαρχο να φέρουν το θέμα της αποκατάστασης και της αξιοποίησης των κτηρίων του φάρου του Αγ. Φωκά, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο σαν θέμα ημερήσιας διάταξης.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.