Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 & μήνυμα Επάρχουν Π.Ε. Πάρου

Πάρος

Σύμφωνα με την αρ.πρ.51489/25-09-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και το αρ.πρ.51490/25-09-2018 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον φετινό  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την αρ.πρ.51489/25-09-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και το αρ.πρ.51490/25-09-2018 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον φετινό  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

2. Παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι των Δήμων Πάρου & Αντιπάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

3. Να πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης  Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018 και να φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Περιφερειακά, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

4. Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Παροικία όπου είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.

Έκθεση αφιερωμένη στο έπος του ’40


 


 

Έκθεση αφιερωμένη στο έπος του ’40


 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσιάζει περιοδική έκθεση αφιερωμένη στο έπος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του

Σχολικού Μουσείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας,       την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν

εφημερίδες εποχής, αφίσες, γραμματόσημα, χαρτονομίσματα       και πολεμικό υλικό.


 

Ώρες λειτουργίας 12:00-15:00 & 18:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη


 

Η έκθεση εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΡΧΟΥ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

 
« Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.


Η Ελλάδα την ημέρα εκείνη έγινε η χώρα των μεγάλων πράξεων και των θαυμάτων. Δίδαξε με το παράδειγμά της πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία της πατρίδας του με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του  και την πίστη στην Παναγία μας.


Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.


Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου με αισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξίας για το αύριο , γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου και καλεί όλους τους Παριανούς και τους Αντιπαριώτες να υψώσουν  ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας ».


Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! 

Ο  Έπαρχος  Πάρου – Αντιπάρου

Κων/νος  Ν. Μπιζάς 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.