Πάριον

Πάρος

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Biga της Τουρκίας (αρχαίο Πάριον), είχε η παριανή αποστολή, με αφορμή το 1ο διεθνές συνέδριο για την Προποντίδα.

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Biga της Τουρκίας (αρχαίο Πάριον), είχε η παριανή αποστολή, με αφορμή το 1ο διεθνές συνέδριο για την Προποντίδα.


 

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων, αρχαιολόγος, Ντόρα Κατσωνοπούλου, μας είπε:

«Δεν έχω λόγια για την θερμή υποδοχή και ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξαν οι συνάδελφοί μου από το Πάριον σε μένα και στους φίλους από την Πάρο που ταξίδεψαν μαζί μου.

Υπέροχη βραδιά κοκτέιλ στο θαυμάσια φωτισμένο αρχαίο ωδείο στον αρχαιολογικό χώρο του Παρίου την μέρα της άφιξής μας, σημαντικές ανακοινώσεις στο πενθήμερο συνέδριο και κλείσιμο με επισκέψεις σε ιδιαίτερα σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Τρωάδας. Ιδιαίτερο και το ενδιαφέρον του δημάρχου της Biga, που μας υποδέχθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο και μιλήσαμε για την Πάρο και το Πάριον - το βιβλίο μου για την Πάρο και τις αποικίες της στολίζει πλέον το γραφείο του. Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στους συναδέλφους από το Πάριον!».

Τέλος, στη φωτογραφία –εκτός των ατόμων από την Πάρο- εξ αριστερών της κ. Κατσωνοπούλου είναι ο καθηγητής αρχαιολογίας και διευθυντής των ανασκαφών του Παρίου, Vedat Keles και εκ δεξιών της ο βοηθός διευθυντής των ανασκαφών και υπ. διδάκτωρ, Michael Deniz Yilmaz. 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.