Συνέλευση του συλλόγου παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς

Πάρος

Την Τετάρτη 6/2/2019 πραγματοποιήθηκε η γενική απολογιστική συνέλευση του συλλόγου παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος».

Την Τετάρτη 6/2/2019 πραγματοποιήθηκε η γενική απολογιστική συνέλευση του συλλόγου παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος».

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος, Π. Αυλήτης, έκανε απολογισμό του έργου και τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν, όπως επίσης και για τα οικονομικά του συλλόγου. Ακόμα, έγινε αναδρομή σε προτάσεις του συλλόγου και ενέργειες, καθώς και σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έλαβαν από αρμοδίους για ζητήματα της Παροικιάς.

Ο κ. Αυλήτης ευχαρίστησε ακόμα όλους εκείνους που βοήθησαν τον σύλλογο στη δράση του, καθώς και τα μέλη του ΔΣ (Χ. Γιουρτζίδη, Τ. Δημόπουλο, Αρχ. Αλεξαντροπούλου, Β. Πέντζα, Γ. Μαλατέστα και Τ. Τριαντάφυλλο.

Στη συνέχεια έγιναν από τα μέλη του συλλόγου ερωτήσεις και προτάσεις για τις μελλοντικές δράσεις. Όλα καταγράφτηκαν σε πρακτικά, που θα μελετηθούν και θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τον σύλλογο.

Μερικά θέματα που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ήταν:

- Με αφορμή το πρόβλημα του λαογραφικού, συζητήθηκε το θέμα νέων εν δυνάμει χώρων πολιτισμού και τεχνών, όπως η κατοικία Περαντινού στην Αγία Άννα, τα παλαιά σφαγεία και το εργοστάσιο της ηλεκτρικής εταιρείας.

- Το θέμα του Κάστρου Παροικιάς και η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ.

- Η επαναφορά των κτιρίων Οικονομίδη (νυν βιβλιοθήκη) και Δημητρακόπουλου (νυν κτίριο τεχνών) στους ρόλους για τους οποίους αποκτήθηκαν και σχεδιάστηκαν αρχικά.

- Τα αρχαία λατομεία.

- Το χρόνιο θέμα του ιστορικού αρχείου Πάρου.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.