eklogesmaios2019-(2).jpg

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, Β. Ρούσσο

Ειδήσεις

«ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚOΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚOΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η απήχηση της συνέντευξης του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Ροκονίδα, στη «Φωνή της Πάρου», φαίνεται ότι προκάλεσε ταραχή στους κόλπους της παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι με ένα  κείμενο 430 λέξεων, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Β. Ρούσσου, «επιχειρείται» να αποδομηθεί η «επικίνδυνη ιδεολογία του τίποτα». Γιατί άραγε τόση προσπάθεια για το «τίποτα;».

Επί της ουσίας λοιπόν…

Δεν παριστάνουμε τους οργισμένους, είμαστε οργισμένοι. Γιατί δική μας έννοια είναι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού στο νησί μας και τη χώρα. Γιατί εμείς με αυτών τα συμφέροντα είμαστε ταγμένοι. Με αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο, για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς άγχος και ανασφάλεια, στο γιαπί, στο χωράφι, τη θάλασσα, στο μαγαζί τους, τη μικρομεσαία επιχείρηση τους, στο γραφείο. Αυτό είναι το δικό μας κριτήριο και δυστυχώς όλοι αυτοί που περιγράψαμε, είναι τα θύματα μιας  πολιτικής που τους καταδικάζει να παλεύουν καθημερινά με το «τσουνάμι» μιας σκληρής πραγματικότητας, που κατά καιρούς αλλάζει πρόσωπα και ονόματα αλλά υπηρετεί πάντα τον ίδιο στόχο: Ο αδικημένος λαός να μη βρει ποτέ δικαίωση.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα είμαστε εμείς οι μηδενιστές του όποιου δημοτικού έργου. Ήμασταν και είμαστε όμως οι κριτές, αν αυτό στα πέντε χρόνια υπηρετούσε ανθρώπους και ανάγκες, όπως εμείς τις ιεραρχούμε.

Τα δείγματα της  «ευρωπαϊκής νοοτροπίας» που εννοεί ο πρόεδρος του ΔΣ, προφανώς είναι οι πεζοί που κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, οι κίνδυνοι πεζών και οχημάτων από τη κατάσταση του οδικού δικτύου, το κυκλοφοριακό χάος, η τραγική έλλειψη σχολικής στέγης και τα «ευρωπαϊκά» προκάτ, η απαξίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η αποδοχή των τραγικών ελλείψεων στο τομέα της υγείας, της πρόνοιας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, η έλλειψη ελεύθερων δημοτικών χώρων, η υποταγή στους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας κλπ.

Η αναφορά του προέδρου στην «διαχειριστική διαφάνεια» της δημοτικής αρχής, προκαλεί τους παριανούς πολίτες:

- Όταν η τακτική των απ’ ευθείας αναθέσεων των 20.000 πλέον ΦΠΑ ήταν πάγια πολιτική της, που είναι νόμιμες, δεν αντιλέγουμε, αλλά οι ενστάσεις είναι στο ηθικό μέρος.

- Όταν το ρουσφέτι και η συναλλαγή είναι το δείγμα της «σύγχρονης» αντίληψης της δημοτικής αρχής.

- Όταν στο όνομα της ψηφοθηρίας, κάνουν πως δεν βλέπουν, τη δολιοφθορά της δημοτικής περιουσίας, τη καταπάτηση και αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, το ξερίζωμα των δέντρων κατά βούληση κλπ.

- Όταν ακόμα οι παριανοί περιμένουν ένα δημόσιο απολογισμό για τα έσοδα και τα έξοδα της ΑΜΚΕ για το αεροδρόμιο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, για να έχουν εικόνα που πήγε και τι.

Επικαλείται ακόμα ο πρόεδρος του ΔΣ την «αειφόρο ανάπτυξη», την «καινοτομία», τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» και την «επιχειρηματικότητα». Αν όλα αυτά υπηρετούσαν τα λαϊκά συμφέροντα, προφανώς και δεν θα υπήρχε διαφωνία. Να του θυμίσουμε ή να του γνωρίσουμε όμως  ότι αυτό είναι το λεξιλόγιο της «παγκοσμιοποίησης» της τελευταίας 20ετιας, είναι ακριβώς η πολιτική των «τρανών της γης» και των οργάνων τους, να σπέρνουν τη φτώχεια, τους πολέμους, τη προσφυγιά, τη δυστυχία σε όλο τον πλανήτη για τα δικά τους συμφέροντα, για να μεγαλώνει η κερδοφορία τους  και όχι για να καλυτερέψουν τη ζωή των «αδικημένων». Είναι το λεξιλόγιο του πολιτικού προσωπικού του αστικού συστήματος στη χώρα μας και στο νησί μας, που στο σύνολο του με τη πολιτική του έχει οδηγήσει τα πράγματα στη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα.

Για παράδειγμα με το πρόσχημα της «αειφόρου ανάπτυξης» και της «πράσινης ενέργειας» επιχειρούν να μετατρέψουν το νησί μας σε βιομηχανικό πάρκο ανεμογεννητριών.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κάνει λόγο για τον «5ετή στρατηγικό σχεδιασμό», που δεν ήταν καινοτομία τους αλλά υποχρέωση τους  με βάση τη νομοθεσία. Όταν τον επικαλείται ο πρόεδρος του ΔΣ θα πρέπει να απαντήσει κιόλας, αν αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι ότι θα παραδώσουν το Δήμο χωρίς δεύτερο κύτταρο στο ΧΥΤΑ, με κίνδυνο να σκουπίδια να κάνουν σωρούς στο άμεσο μέλλον, αν αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι ότι δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τη μελέτη του Β’ Γυμνασίου και άλλα πολλά.

Χρειάζεται βέβαια να επισημάνουμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι αποτελεί θεσμικό ατόπημα η πολιτική αντιπαράθεση με τη χρήση της ιδιότητας του προέδρου, μιας και ενδιαφέρεται για τις διαδικασίες.

Μπορεί βέβαια να τοποθετείται σαν εκλεγμένος σύμβουλος από τον παριανό λαό.

Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό λοιπόν, ότι έχουμε άλλη αντίληψη με τον πρόεδρο του ΔΣ και τη παράταξη της πλειοψηφίας για τα πράγματα. Εμείς πασχίζουμε να πείσουμε για τη πολιτική μας τον παριανό λαό και όχι να «χαϊδέψουμε» αυτιά. Γιατί η δική μας πολιτική δεν έχει τύχη αν ο παριανός λαός  δεν πιστέψει στη δική του δύναμη  και δεν συσπειρωθεί με τη πολιτική που υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Για μας οι παριανές και οι παριανοί έχουν δείγματα πολυετούς γραφής και ξέρουμε την εκτίμηση τους ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Περιμένουν όμως, ακόμα, τα δικά σας…».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.