> Ελλάδα

Τις θερμές ευχαριστίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εισέπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ενεργοποίηση του αντεργατικού νόμου για τον ορισμό του κατώτατου μισθό από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, βάζοντας «ταφόπλακα» στη συλλογική διαπραγμάτευση.

 

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπουργό Εργασίας», που «μου έκαναν την τιμή να με χειροκροτήσουν ένθερμα και να υποστηρίξουν το νόμο μου».

Έκανε σαφές ότι η ΝΔ θα στηρίξει την ενεργοποίηση του αντεργατικού νόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την τροπολογία της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός καλωσόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «στη λογική και στην υπευθυνότητα», διότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Η όλη υπόθεση, πάντως, αποδεικνύει περίτρανα τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση της πολιτικής σε βάρος του λαού.

Πώς ακριβώς δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο πέπλο από αράχνες, καλύπτοντας φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) στη λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό εξηγεί ειδικός.

Περισσότερα...

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ενεργό μέλος της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ακόμη δούλευε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα. Εκφράστηκε μέσα από τη χιπ χοπ και το low bap, τα μουσικά είδη που άνθιζαν στην περιοχή, μακριά από δισκογραφικές εταιρείες και εμπορικά δίκτυα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...