> Ελλάδα

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργίας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της την Τετάρτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). 

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις «Τώρα για την Πάτρα», «Ανυπότακτη Πολιτεία», «Πάτρα Δική μας Πόλη», «Όλοι μαζί για την Πάτρα» και «Δημοτική Κίνηση Κοινοτικόν») στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας.

 

 

Με αυτή την απόφαση, ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ποσού της κάθε δικαστικής απόφασης από τον πρώτο βαθμό (Ειρηνοδικεία ή Πρωτοδικεία), προκειμένου να πληρώνονται οι εργαζόμενοι χωρίς την αίρεση της οικονομικής δυνατότητας των δήμων, αναφέροντας ενδεικτικά πως η δαπάνη για το σύνολο των εργαζόμενων του δήμου που αφορά το 13ο και 14ο μισθό είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά και τη με νομοθετική ρύθμιση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι σε προγράμματα, εργαζόμενοι μέσω κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ).

Μιλώντας για το ζήτημα, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σημείωσε πως πρόκειται για μία κατάκτηση που αφορά όλους τους εργαζόμενους και πως ήταν άδικη η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Στάθηκε στο ποιοι πραγματικά κέρδισαν και ποιοι έχασαν με την κατάργησή τους και πως αν δεν αναδειχθεί η αιτία του προβλήματος, δεν πρόκειται να λυθεί. 

Τόνισε πως δεν υπάρχει δικαστική απόφαση και αγώνας που δεν στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή γιατί «εμείς υπάρχουμε για ένα λόγο: Θα είμαστε κερί αναμμένο γι' αυτούς που χτίζουν τη χώρα μας. Τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες».  

Όλο νέους τρόπους σκαρφίζεται η ΔΕΗ προκειμένου να επιβαρύνει τους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών.

 

 

Αυτήν τη φορά, χρεώνει ένα ευρώ σε κάθε λογαριασμό που θα ταχυδρομείται στους καταναλωτές, με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται στα έξι ευρώ και οι εισπράξεις της να υπολογίζονται σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια με δεδομένο ότι το πελατολόγιό της ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.

Το νέο χαράτσι θα ισχύσει από 1ης Δεκέμβρη για τους καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν την ηλεκτρονική ενημέρωση, η οποία πάντως δεν είναι προσβάσιμη και προσιτή σε όλους. 

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι για τους πελάτες που θα εγγραφούν στο σύστημα του ηλεκτρονικού λογαριασμού έως τις 31.12.2018 και στην περίπτωση που η χρέωση του 1 ευρώ έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί. 

Το νέο χαράτσι, είναι πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας McKinsey που έχει προσλάβει η ΔΕΗ για να βρει τρόπους να εξοικονομήσει χρήματα και η λύση είναι ως συνήθως η μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές! 

πηγή:https://www.902.gr

Περισσότερα Άρθρα...