09
Κυρ, Δεκ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : Δικάζεται την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, γιατί δεν συναίνεσε σε απολύσεις εργαζομένων

> Ελλάδα

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, όπως είχε οριστεί, θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

, γιατί δεν έδωσε για επανέλεγχο, το 2014, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους ατομικούς φακέλους 324 εργαζόμενων.

Αυτή η στάση συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στο δήμο. Στο πλευρό του, αναμένεται και αυτή τη φορά να βρίσκονται δημότες και εργαζόμενοι του Δήμου. 

Όπως επισημαίνει ο δήμος Πάτρας, «αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, συνολικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργαλείο την λεγόμενη "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων». 

Επίσης, σε εξέλιξη «βρίσκεται το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την ίδια στιγμή, βγάζουν στο σφυρί την λαϊκή κατοικία μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε αυτές τις συνθήκες, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».