19
Τετ, Δεκ

Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

> Ελλάδα

Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Λήμνου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης» σε επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΠΕ Λέσβου.

Όπως τονίζει, αν και έχουμε περάσει πλέον στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς, όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά τα κενά αυξάνονται αντί να μειώνονται!

Πιο συγκεκριμένα, παραμένει κλειστό το Ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου του Μούδρου, από τους 6 μαθητές που έχουν διάγνωση ΚΕΔΔΥ για Παράλληλη Στήριξη, οι 3 δεν έχουν δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και επιπλέον δημιουργήθηκε νέο κενό, λόγω άδειας μακράς διάρκειας, ενός εκπαιδευτικού ειδικότητας Εικαστικών που εργαζόταν μέχρι τώρα στα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Ατσικής.

Ο Σύλλογος απαιτεί την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Μούδρου και την κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

 

Πηγή: 902.gr