ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΜΠΕΡΓΚ :«Επίσκεψη εργασίας» στην Άγκυρα με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ΝΑΤΟ - Τουρκίας

> Ελλάδα

Σαν άλλος «Πόντιος Πιλάτος», ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ ένιψε τας χείρας του, συστήνοντας σε Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν μεταξύ τους»

Σαν άλλος «Πόντιος Πιλάτος», ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ ένιψε τας χείρας του, συστήνοντας σε Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν μεταξύ τους»

. Η ένταση στο Αιγαίο πρέπει να αντιμετωπισθεί μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο «Αναντολού» πριν την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλουν στη συλλογική μας άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφωνίες που παρουσιάζονται σε ορισμένα θέματα να επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το ΝΑΤΟ προβλέπει να αναλάβει κάποιο ρόλο, είπε: «Όχι δεν τίθεται θέμα για το ΝΑΤΟ. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για άλλη μια δήλωση συνεπή με τα ιμπεριαλιστικά «παζάρια» και τα επικίνδυνα σχέδια για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, την προσπάθεια να διατηρηθεί ο «στρατηγικός εταίρος» Τουρκία στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, στην αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κλπ.

Στο φόντο των παραπάνω δηλώσεών του, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γένς Στόλτενμπεργκ, φτάνει σήμερα στην Άγκυρα, για «επίσκεψη εργασίας» στην Τουρκία.

Τον Στόλτενμπεργκ θα δεχτεί ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. «Οι συναντήσεις θα επιτρέψουν μια πλήρη επισκόπηση των συνεχιζόμενων ετοιμασιών για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 11-12 Ιούλη του 2018», περιορίζεται να αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η συζήτηση για το μέλλον της συνεργασίας Τουρκίας - Δύσης, ειδικότερα των σχέσεων Τουρκίας με ΗΠΑ αλλά και ΝΑΤΟ, καθώς οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις πλέκουν ένα όλο και πιο σύνθετο κουβάρι ανταγωνισμών αλλά και συμβιβασμών.

πηγή:https://www.902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.