Απότομη αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη 26/9/2018

> Ελλάδα

Λίγες ημέρες έμειναν λοιπόν πριν πούμε το οριστικό «αντίο» στο καλοκαίρι του 2018.

Λίγες ημέρες έμειναν λοιπόν πριν πούμε το οριστικό «αντίο» στο καλοκαίρι του 2018.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του καιρού για το επόμενο 10-15ήμερο μας βάζει αρκετά απότομα σε ένα φθινοπωρινό μοτίβο που ναι μεν έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές φορές στο διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 10 Οκτωβρίου, όχι όμως με τέτοια εμμονή, όπως αποτυπώνεται (μέχρι και αυτήν τη στιγμή) από τα μοντέλα καιρού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου μέσα σε 24 ώρες.

Η αλλαγή αυτή προέρχεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντροδυτική Ευρώπη σε συνδυασμό με τις αρκετά ψυχρές αέριες μάζες της Σκανδιναβίας, οι οποίες θα εκτοπιστούν σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη.

Όσον αφορά στη χώρα μας, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται πως θα γίνει αντιληπτή από το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου, πρώτα στα βόρεια, και μέχρι το τέλος της Τετάρτης έως τη νότια Ελλάδα.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι της τάξεως των 8 με 14 βαθμών Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Παράλληλα, από την Τετάρτη έως και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

 

* Με πληροφορίες από zougla.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.