12
Τετ, Δεκ

> Ευρώπη

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κριμαία, αναφέρει:  

«Η χθεσινή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στην Κριμαία και η σημερινή κήρυξη στρατιωτικού νόμου και μερική επιστράτευση από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό, ότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ απ' τη μια και η Ρωσία απ' την άλλη, οξύνονται με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς, στο πλευρό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχει σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό και τη χώρα».

Αντιμέτωπη με ένα κύμα ζέστης και ξηρασίας ασυνήθιστης διάρκειας είναι αντιμέτωπη η Βόρεια Ευρώπη από τη Βρετανία στη Λετονία μέσω της Γερμανίας. Μάλιστα, η ξηρασία αυτή πυροδοτεί πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και ανησυχία στους αγρότες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...