eklogesmaios2019-(2).jpg

"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση της Αθήνας & στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

Εκδηλώσεις

To Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου, συμμετέχοντας στην διάδοση των Αρχαιολογικών Εργασιών στο νησί Δεσποτικό των Κυκλάδων, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη με τίτλο «Οι Άνθρωποι του Δεσποτικού».

To Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου, συμμετέχοντας στην διάδοση των Αρχαιολογικών Εργασιών στο νησί Δεσποτικό των Κυκλάδων, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη με τίτλο «Οι Άνθρωποι του Δεσποτικού».

Ο Αρχαιολόγος Γιάννος Κουράγιος την ημέρα των εγκαινίων 11/2, θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο της ΕλληνοΑμερικανικής Ένωσης, με θέμα το Δεσποτικό

Με την ευγενική αρωγή του Κ.Ι.Κ.Π.Ε.  (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου) τυπώθηκε το βιβλίο της Έκθεσης. Τα έσοδα από την πώλησή του, θα διατεθούν για τις Αρχαιολογικές Εργασίες στο Δεσποτικό.

Σας παρακαλούμε για  δημοσίευση & προώθηση

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση

Μαίρη Χατζάκη

Γραμματέας του Σωματείου

(6974400035)

 

 

haec

New version of Logo HAU_web

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11/1/2019

 

\\hauathfs\Users\Cppr\Public\2017_March\2019 events\Despotiko\P2390167.JPG B_web.jpg

Φωτογραφία Μαίρης Χατζάκη

 

Με την ευγενική αρωγή του Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

 
 

Χορηγός εγκαινίων

Οι άνθρωποι του Δεσποτικού

Έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη

 

Tο Hellenic American College (HAEC) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας και Τέχνης Αντιπάρου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη με τίτλο «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.

 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2019.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πλαισιώνει διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου, Αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Υπουργείου Πολιτισμού και Διευθυντή Ανασκαφής Δεσποτικού Αντιπάρου.  

Στην έκθεση, η Μαίρη Χατζάκη παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές των μαρμαρογλυπτών κατά την ώρα εργασίας για την αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων στη νησίδα Δεσποτικό. Το Δεσποτικό, η αρχαία Πρεπέσινθος, βρίσκεται δίπλα στην Αντίπαρο και, όπως αποκαλύπτουν οι ανασκαφές, τα ερείπια των μνημείων ανήκουν σε ιερό -πιθανώς της Άρτεμης και του Απόλλωνα- που είχε πανελλήνια ακτινοβολία στον αρχαίο κόσμο. Μετά τα εγκαίνια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση η έκθεση θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, για να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης στις 10/10/2019. Ο κατάλογος που συνοδεύει τις δύο εκθέσεις εκδίδεται από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

 

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις της Χατζάκη εξυμνούν την υλική και την άυλη πλευρά του έργου των ανθρώπων. Τα φωτογραφικά τεκμήρια, παρά τις δυσκολίες του πονήματος της «ζωντανής» φωτογραφίας, έχουν μια μοναδική ποιότητα, τόσο σε ό,τι αφορά τη γωνία της λήψης, όσο και στη γενικότερη αισθητική που εκπέμπουν. Ως δείγματα καταγραφικής φωτογραφίας επιδιώκουν να φωτίσουν για τον θεατή αθέατες και άγνωστες πλευρές ενός επίμοχθου και σχεδόν ασύλληπτου έργου, αυτού της αποκατάστασης ενός αρχαίου μνημείου. Με κεντρικό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την ανθρώπινη δραστηριότητα, η φωτογράφος έχει καταφέρει να αποδώσει όλη την ουσία, χωρίς υπέρβαση της πραγματικότητας, χωρίς να υστερεί το έργο της σε διαύγεια και αισθητική και κυρίως χωρίς να ξεφύγει από τη θεματική στοχοθέτησή της, να κάνει γνωστό απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο το Δεσποτικό».

 

 

Η Μαίρη Χατζάκη είναι υπεύθυνη της Αίθουσας Τέχνης Αντί στην Αντίπαρο από το 2012 και μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Το 2013 συνίδρυσε το μη κερδοσκοπικό Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου, το οποίο διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Antiparos International Photo Festival στο Κάστρο του νησιού. Από το 2015 φωτογραφίζει το Δεσποτικό και τις αρχαιολογικές εργασίες, ενώ το 2017 ξεκίνησε επιμελημένη φωτογράφιση για την προβολή τους.

 

Εγκαίνια έκθεσης

 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 19:00

Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

 

Διάρκεια έκθεσης

 

11 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2019


 
 

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά


 
 

Είσοδος

 

Είσοδος ελεύθερη


 
 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών: (210 3680052), www.hau.gr/culture


 

Inivitation-despotiko-TELIKH_english_web1.jpg

Inivitation-despotiko-web2.jpg

Inivitation-El-despotiko-web3.jpg

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.