Συνέντευξη Γ. Ντουνιαδάκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ν. Αιγαίο

Από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου

Από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου

Μοναδική ελπίδα και για τους νησιώτες η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Συνέντευξη του υποναυάρχου ε.α. Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην εφημερίδα Ριζοσπάστης,19-20 Γενάρη

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης είναι απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και μέλος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων. Με αφορμή την υποψηφιότητά του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο «Ριζοσπάστης» είχε την εξής συνομιλία μαζί του:

-- Αγαπητέ ναύαρχε, αφού σας ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα σας, πέστε μας τις πρώτες σας εντυπώσεις.

-- Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη, καθώς ο αγώνας για τις περιφερειακές εκλογές αφορά μια ευαίσθητη περιοχή, την οποία με την παλιά μου ιδιότητα έχω γνωρίσει από την πλευρά της θάλασσας.

Πρόσφατα, άρχισα να γνωρίζω απ' τη στεριά και από κοντά την περιφέρεια με τη νέα μου ιδιότητα. Μόνο συναισθήματα αγανάκτησης με διακατέχουν. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να ντρέπονται με ό,τι ισχύει για τον λαό του Νότιου Αιγαίου: Από τον τομέα της Υγείας και της μέριμνας για τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τα γηρατειά, μέχρι την παροχή κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, περιβάλλον), τα έργα προστασίας από φυσικές καταστροφές, μέχρι τον τομέα της συγκοινωνιακής σύνδεσης, ειδικά, των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα και την ηπειρωτική χώρα! Ελλείψεις παντού τραγικές για τον λαό! Μόνοι ευχαριστημένοι είναι οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές.

Ομως, δεν μπορεί, από τη μια, να συζητάμε ότι αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και, από την άλλη, τα νησιά να είναι ουσιαστικά εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους.

Μοναδική ελπίδα να μπει ένα φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και σε όλες τις αναμετρήσεις, στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

-- Ο λαός τι μπορεί να κάνει ώστε να προστατευτούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

-- Πρώτα απ' όλα, ο λαός πρέπει να μην επηρεαστεί από τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά να παραμένει σε ετοιμότητα. Δεν πρέπει επίσης να παίρνει στα σοβαρά τα παραμύθια της, ότι δήθεν στην Ελλάδα βασιλεύει «σταθερότητα και ασφάλεια»! Τα πράγματα είναι σοβαρά και εγκυμονούν κινδύνους τόσο στο Αιγαίο, όσο και ευρύτερα, ενώ οι συμμαχίες της χώρας καμιά ασφάλεια δεν παρέχουν, είτε σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα, είτε γενικότερα. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν πηγή κινδύνων και συμφορών για τον λαό, όπως έδειξε ο βίος και η πολιτεία τους σε ό,τι αφορά τη χούντα, την Κύπρο και τα Ιμια. Για όλα αυτά επιβάλλεται ο λαός να τους διώξει από το Αιγαίο και τη χώρα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι λυκοσυμμαχίες τα Ελληνοτουρκικά τα αξιοποιούν πολλαπλά για τα δικά τους συμφέροντα στο πλαίσιο του «διαίρει και βασίλευε»! Ειδικά σε σχέση με την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία και την επιθετικότητά της, οι λυκοσυμμαχίες μόνο κινδύνους προκαλούν. Επομένως, είναι αχρείαστοι, αλλά και επικίνδυνοι, γιατί:

  • Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις δεν προστατεύουν τη χώρα, αποτελούν όμως υποψήφιους στόχους επιθέσεων αντιπάλων ιμπεριαλιστών.

  • Η αποστολή τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων σε ευρωΝΑΤΟικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις πρόβες πολέμου, αντικειμενικά αδυνατίζουν την άμυνα της χώρας.

  • Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενισχύει τις συνθήκες για έναν γενικότερο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον οποίο προετοιμάζονται ήδη και στον οποίο θα στείλουν τα παιδιά του λαού να χύσουν το αίμα τους, γιατί έτσι θα επιτάσσουν τα αμερικανο-ευρωενωσιακά μονοπώλια.

  • Η αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών διατηρεί, αντίθετα με ό,τι ήταν ζητούμενο, τον αλυτρωτισμό μεταξύ των χωρών, ενώ συγχρόνως την σπρώχνει (σ.σ. τη γειτονική χώρα) στις αγκάλες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-- Ποιο είναι το συμπέρασμα για τον ελληνικό λαό;

-- Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η συγκεκριμένη πολιτική, που με μικροδιαφορές ακολουθείται διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις, όλα τα αστικά κόμματα και τις παρατάξεις τους στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, δεν ακολουθείται χωρίς λόγο. Ακολουθείται, γιατί αποβλέπει στην κερδοφορία του ελληνικού επιχειρηματικού κεφαλαίου και όχι του λαού. Για τον λαό επιφυλάσσουν την κατάσταση εγκατάλειψης που είπαμε προηγουμένως ότι κυριαρχεί στο Νότιο Αιγαίο, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της χώρας.

Επομένως, ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει συνολικά την σε βάρος του πολιτική τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε ό,τι αφορά την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και τον εγκλωβισμό της στις λυκοσυμμαχίες, υπερψηφίζοντας τους υποψήφιους του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επόμενες εκλογές και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.