09
Κυρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Διαφωνίες

Παραπολιτική

ΜΠΑΜ 1

«Ως φωστήρες εν κόσμω» λαλούν λόγο δήθεν αφυπνιστικό με ισχυρή δόση απολυτότητας, χωρίς ν’ αφήνουν το παραμικρό περιθώριο».

Προ μηνών στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου, μάθαμε ότι χάθηκε η ευκαιρία για ειδικό γυμνάσιο, καθώς ξέχασαν να προωθήσουν τον φάκελο του υπουργείου. Τότε, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών και καθ’ ύλην αρμόδιος, Χαρ. Μαλινδρέτος, απέδωσε τη χασούρα στους άλλους… Στη συνέχεια είπε ότι «δεν πειράζει, την επόμενη χρονιά θα έχουμε ειδικό γυμνάσιο».

ΜΠΑΜ 2

«Αυτοί μόνοι στήκουν και κρατούν της ορθοδοξίας τα σκήπτρα. Οι διαλεγόμενοι «εξετράπησαν» περί την πίστην και αναμειγνύουν το «ανόθευτον» της πίστεως με τα νοθευμένα του κόσμου κατασκευάσματα».

Προ ημερών στη σχολική επιτροπή ήρθε εκ νέου το θέμα προς συζήτηση, ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση. Ατυχώς και πάλι, ο κ. Μαλινδρέτος, δεν είχε διαβάσει όλη την πρόσκληση του υπουργείου για την ίδρυση πλέον του ειδικού γυμνασίου με λυκειακές τάξεις και… του ξέφυγε η τελευταία παράγραφος στην οποία είχε τις καταληκτικές ημερομηνίες για τις αιτήσεις. Ο κ. Μαλινδρέτος και αφού άκουσε τα σχολιανά του από τους υπόλοιπους, άρχισε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων με παρακάλια, ώστε το υπουργείο να μας δώσει παράταση.

ΜΠΑΜ 3

«Μόνον και μόνοι» αυτοί ορθοτομούν τον της αληθείας λόγον. Μόνον και μόνοι αυτοί είναι δυνατοί να διαλέγονται τολμώντες «αφόβως τον λόγον λαλείν…».

Ως να μην τρέχει τίποτα, ο κ. Μαλνδρέτος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/11/2017 και περί ώρα 12η νυχτερινή ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας ότι δεν τρέχει τίποτα… και θα πάρουμε παράταση για τη δημιουργία του ειδικού γυμνασίου με λυκειακές τάξεις, το οποίο μάλιστα προτείνει να στεγαστεί στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου. Όπως δήλωσε υπάρχουν 8-10 παιδιά για να εγγραφούν του χρόνου στην Α’ γυμνασίου. Και εκεί, ξεκίνησε το πανηγύρι. Και ας ξημέρωνε του Αγίου Ειρηνάρχου, που λόγω της ομολογίας το 303 μ. Χ. βρήκε θάνατο δια αποκεφαλισμού. Απολυτίκιον: «Εἰρήνης τὸν πρύτανιν, ὁμολογήσας πιστῶς, τῆς πλάνης τὸν τάραχον, κατέλιπες νουνεχῶς, θεόφρον Εἰρήναρχε, ὅθεν δι’ ὕδατος τέ, καὶ πυρὸς ὡς διῆλθες, ἔβης τροπαιοφόρος, πρὸς οὐράνιον λῆξιν, εἰρήνην καὶ σωτηρίαν, πάσιν αἰτούμενος».

ΜΠΑΜ 4

«Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου».

Ο Χρ. Βλαχογιάννης ξεκίνησε τον εξάψαλμο στον Μπάμπη, λέγοντας του ότι η πρόταση για τη δημιουργία ειδικού σχολείου είναι και πάλι εκπρόθεσμη, καθώς έληξε από τις 20/11/2017. Συνεχίζοντας ο κ. Βλαχογιάννης είπε στον κ. Μαλινδρέτο το αρχαίο γνωμικό: «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Ο Μπάμπης αντέδρασε απαντώντας: «Έτρεξα (!) για να μην το χάσουμε και φέτος! Είναι εκπρόθεσμο, αλλά θα γίνει δεκτό το αίτημά μας».

ΜΠΑΜ 5

«Καιρὸς τοῦ ποιῆσαι τῷ Κυρίῳ, διεσκέδασαν τὸν νόμον σου. Ἐλέησόν με, Κύριε».

Ο Βλαχογιάννης συνέχισε και είπε στον κ. Μαλινδρέτο ότι με βάση τις απαντήσεις που έδωσε αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη αν δεν ιδρυθεί το ειδικό σχολείο. Και τότε, αντί ο Μπάμπης –τουλάχιστον να σιωπήσει- είπε: «Ναι, αλλά αν γίνει;». Οπότε, άλαλα τα χείλη…

ΜΠΑΜ 6

«Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου».

Ο Ρόκο στη συνέχεια μπήκε στην ουσία της καθυστέρησης για το θέμα και ρώτησε πώς ένα τόσο σοβαρό έγγραφο, που πρωτοκολλήθηκε στον δήμο στις 27/9/2017, έφθασε μετά από δύο μήνες στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί. Όπως είπε: «για πέντε πόρτες απόσταση και έναν διάδρομο, κάνατε δύο μήνες. Τα έχετε διαλύσει όλα! Γιατί βάλατε τον Μαλινδρέτο να εισηγηθεί; Αυτός είναι ο υπεύθυνος; Λειτουργούν τα δημοτικά όργανα (δημοτική επιτροπή παιδείας, προεδρείο δημοτικού συμβουλίου) ή όχι;».

ΜΠΑΜ 7

«Αγάθυνον, Κύριε, ἐν τῇ εὐδοκίᾳ σου τὴν Σιών, καὶ οἰκοδομηθήτω τὰ τείχη ῾Ιερουσαλήμ».

Θιγόμενος πλέον ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μπατίστας Ρούσσος, πήρε τον λόγο και είπε: «για να έρθει το θέμα στο συμβούλιο, πρέπει να υπάρχει προηγούμενο βήμα», εννοώντας τη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής παιδείας, που δεν έχει συνεδριάσει ποτέ!

ΜΠΑΜ 8

«Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Θ. Μαρινόπουλος, που είπε ότι στο παρελθόν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι είχαν παραδεχθεί με γενναιότητα δικά τους λάθη. Όπως συμπλήρωσε: «κάτι που δεν έκανε σήμερα ο Μπάμπης. Περίμενα απ’ αυτόν μία γενναιότητα, που δεν την έδειξε εδώ μέσα».

ΜΠΑΜ 9

«Ραντιεῖς με ὑσσώπῳ, καὶ καθαρισθήσομαι, πλυνεῖς με, καὑπὲρ χιόνα λευκανθήσομαι».

Ο δημοτικός σύμβουλος Φρ. Κεφάλας, της ΚΕΠ-ΟΣΑ, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και είπε καταρχήν ότι στο ΕΠΑΛ υπάρχουν αντιδράσεις, δίχως όμως να επεκταθεί σ’ αυτό το ζήτημα. Το πλέον «ωραίο» σε αυτήν την τοποθέτηση είναι ότι ενώ ο κ. Μαλινδρέτος είναι καθηγητής στο ΕΠΑΛ, απόφυγε να πει γιατί υπάρχουν αντιδράσεις στο ΕΠΑΛ για τη φιλοξενία του ειδικού γυμνασίου με λυκειακές τάξεις. Στη συνέχεια ο κ. Κεφάλας είπε να διεκδικήσουμε και ένα νέο σχολείο ειδικής αγωγής, κάτι που είναι εφικτό μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για παρόμοιους σκοπούς.

ΜΠΑΜ 10

«Κύριε, μὴ τῷ θυμῷ σου ἐλέγξῃς με, μηδὲ τὀργῇ σου παιδεύσῃς με».

Ο κ. Μαλινδρέτος απαντώντας στον κ. Μαρινόπουλο περί πολιτικής γενναιότητας είπε, ότι αφού εισηγείται το θέμα, αυτό δείχνει γενναιότητα! Στη συνέχεια θέλοντας να συνδράμει στην πρόταση Κεφάλα, είπε ότι όλα θα γίνουν σιγά-σιγά και «ας μην ξεχνάμε πώς λειτούργησε το ΤΕΕ» (πρόδρομος του ΕΠΑΛ Πάρου). Σ’ αυτό το σημείο ο Ρόκο έγινε «Τούρκος» και είπε: «Θέλετε να μας γυρίσετε 20 χρόνια πίσω! Τότε που τα παιδιά έκανα μάθημα σε ένα ξενοδοχείο στον περιφερειακό δρόμο!». Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του σημείωσε: «Επί τρία χρόνια δεν έχει λειτουργήσει η δημοτική επιτροπή παιδείας. Μόνο έτσι θα γνωρίζατε πόσα παιδιά έχουν ανάγκη αυτά τα σχολεία».

Ακροτελεύτια διαφωνία

Ίνα μη κηρυγματολογώ στον αέρα και εγώ, πρέπει να σημειώσω τούτο για τον κ. Χαρ. Μαλινδρέτο. Ένας λόγος που δακτυλοδειχτεί (άλλοτε προς τον κ. Χρ. Σαραντινό και άλλοτε προς τον κ. Β. Ρούσσο), δεν μπορεί να είναι πολιτικός λόγος. Ένας λόγος που ετικετάρει με βαριά επίθετα ενοχής ή φόβου, δεν μπορεί να είναι πολιτικός λόγος. Ένας λόγος γεμάτος διαίρεση, αναμεμειγμένος με της «έριδας» το μικρόβιο, δεν μπορεί να είναι πολιτικός λόγος. Αυτά…