17
Πεμ, Ιαν
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Διαφωνίες

Παραπολιτική

Η αρχή

Έν αρχή εποίησε ο Θεός τον ουρανόν και τη Γη

Η παρακάτω ιστορία αποδεικνύει τα «τρελά» πράγματα που συμβαίνουν σ’ ένα νησιωτικό δήμο της πατρίδας μας. Το δημοτικό συμβούλιο του νησιωτικού δήμου αποφάσισε να διαθέσει 20.000 ευρώ για την αγορά αθλητικού υλικού και να το διαθέσει στη συνέχεια για τις ανάγκες των αθλητικών χώρων του.

 

Η αγορά

Και είπεν ο Θεός. Γεννηθήτω φως και εγένετο φως

Η αγορά πραγματοποιήθηκε, το αθλητικό υλικό ήλθε και το πήγαν στη συνέχεια στο νέο κλειστό γυμναστήριο που είχε φτιαχτεί, και το οποίο διέθετε και αποθήκη. Το περισσότερο βέβαια από το αθλητικό υλικό πήγε στο «καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω», αλλά σχεδόν πάντα έτσι γίνεται. Μόνο που…

Διαχωρισμός

Και είδεν ο Θεός το φως, ότι καλόν. Και διεχώρισε ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους

Και ενώ περίμεναν τα υπόλοιπα γήπεδα το αθλητικό υλικό, το οποίο έτσι και αλλιώς θα χρησιμοποιούταν από τη νεολαία του νησιωτικού δήμου, το υλικό κλειδώθηκε στην αποθήκη του γυμναστηρίου! «Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου». Τίποτα! Το υλικό κλειδωμένο, διότι λέει υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι της αθλητικής επιτροπής της νήσου! Και έτσι ξεκίνησε ένα νέο γαϊτανάκι.

Μπέρδεμα

Και είπεν ο Θεό. Γεννηθήτω στερέωμα εν μέσω του ύδατος και έστω διαχωρίζον ανά μέσον ύδατος. Και εγένετω ούτος

Και δεν έμεινε μόνο το αθλητικό υλικό κλειδωμένο στην αποθήκη, αλλά οι της αθλητικής επιτροπής έστειλαν και ραπόρτο στον υπεύθυνο της Περιφέρειας για να τους γνωρίσει εκείνος ποιος είναι υπεύθυνος για να μοιράσει το υλικό. Δηλαδή, για να μην τα κάνουμε βούκινο όλα, η μία υπηρεσία του νησιωτικού δήμου στράφηκε εναντίον της άλλης υπηρεσίας! Τέτοια θαυμαστά έργα έγιναν στο νησί και σε κανέναν υπεύθυνο δεν ίδρωσε το αυτάκι. Πλάκα θα έχει τώρα να ρωτήσει κανείς και πώς παραδόθηκε το αθλητικό υλικό στο γυμναστήριο, ποιος το παρέλαβε και με ποια υπογραφή και λοιπά. Νησάρα μου το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

Η ουρά επέξω!

Και είπε Κύριος ο Θεός προς Κάιν. Πού έστιν Άβελ ο αδελφός σου και είπεν. Οι γινώσκω μη φύλαξ του αδελφού μου ειμί εγώ

Αντί λοιπόν ο υπεύθυνος του νησιωτικού δήμου να τραβήξει το αυτί των δημοτικών συμβούλων που σπεκουλάρουν με το αθλητικό υλικό που απευθύνεται στη νεολαία, άφησε την ουρά του απέξω. Έτσι, οι «υπεύθυνοι» παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του αθλητισμού του νησιού. Βλέπεται και ρόλο παίζει το ποια υπηρεσία θα μοιράσει το υλικό –για να τους έχουν «υποχρέωση» τα σωματεία-, αλλά υπάρχουν από πίσω και άλλα παιχνίδια. Τα παιχνίδια έχουν να κάνουν με ουσιαστικούς εκβιασμούς. Δηλαδή, ή με βάζεις στην τάδε επιτροπή ή τα κάνω μπάχαλο όλα!

Το διακύβευμα

Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα ουρανόν και εόδεν ο Θεός, ότι καλό, και εγένετω εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα Δευτέρα

Όσο και αν ακούγεται τρελό και παλαβό, από την ημέρα που η πολιτιστική κοινωφελής εταιρεία του νησιωτικού δήμου αποφάσισε το αθλητικό κομμάτι να πάει υπό την ομπρέλα άλλου τμήματος, ξεκίνησε και μία μάχη εντυπώσεων, καθώς οι υπεύθυνοι των άλλων τομέων πίστεψαν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν στην επικαιρότητα, και θα τους έχουν «υποχρέωση» όλοι οι αθλητικοί φορείς. Μιλάμε ότι μόνο ξύλο δεν έχει πέσει ακόμα (;) για το ποιος θα είναι εκπρόσωπος στη μία αθλητική εκδήλωση ή την άλλη, και ποιος θα είναι αυτός που θα βγάλει λόγο! Άσε ότι στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου του νησιού που γράφουμε παραπάνω έγινε ο κακός χαμός για το ποιος θα είναι στη φωτογραφία με το κόψιμο της κορδέλας και το ποιος θα μιλήσει από μικροφώνου στους «ιθαγενείς» που ήταν στις εξέδρες.

Τα ίδια και στο θέατρο

Και εποίησε ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μέγαν εις αρχάς της ημέρας και τον φωστήρα τον ελάσσω εις αρχάς της νυκτός, και τους αστέρας

Η υπόθεση άλλωστε με τους ομιλητές προς τον «ιθαγενή» πληθυσμό είχε μεγάλο σουξέ και στα εγκαίνια της αίθουσας που είχε γίνει στο νησιωτικό δήμο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκεί, στο ξεκίνημα θεατρικού φεστιβάλ έγιναν πολλά. Σχεδόν όλοι αυτοί –που όταν δουν μικρόφωνο και κόσμο κάνουν σαν τρελοί για να σπικάρουν δύο λόγια- έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για να είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο εαυτούλης τους

Και εξέχεαν αίμα αθώον, αίμα υιών αυτών και θυγατέρων, ως έθυσαν τοις γλυπτοίς Χαναάν και εφονοκτονήθη η γη εν τους αίμασι. Και εμιάνθη εν τοις εν τους έργοις αυτών, και επόρνευσαν εν τους επιτηδεύμασιν αυτών

Ο νησιωτικός μας δήμος λοιπόν έχει μπει μέσω των δημοτικών του συμβούλων σε προεκλογική μάχη. Μία μάχη που δεν έχει να κάνει με τα όσα έχει πράξει η δημοτική αρχή στη θητεία της, αλλά πώς θα προβληθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, που ειρήσθω εν παρόδω, αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να «θάψουν» τόσο τον επικεφαλής τους όσο και τους συναδέλφους τους, προκειμένου να φανούν ευχάριστοι στο «κοινό» τους.