14
Παρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Κ.Π.Π.Α. και ααα!

> Απόψεις

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού μας, την 1η Νοεμβρίου 2017, συζητήθηκε -και εγκρίθηκε- ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης δήμου Πάρου, για το 2018.

 

Μεταξύ των κωδικών που υπήρχαν στον προϋπολογισμό και ψηφίστηκαν, ήταν και ένας που έγραφε: «συντήρηση – κατασκευή Κ.Α.Π.Η. ύψους 95.000 ευρώ».

Στην ερώτηση της δημοτικής συμβούλου, Μ. Χανιώτη, σε τι ακριβώς αναφέρεται ο συγκεκριμένος κωδικός, ο πρόεδρος του ΚΠΠΑ, Μ. Λεοντής, απάντησε ότι πρόκειται για την επέκταση του ΚΑΠΗ στην Αλυκή. Από την άλλη, υπάρχει πληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΚΠΠΑ για κατασκευή ιατρείου – χώρου παραμονής ιατρού, στον ίδιο χώρο.

Η πρώτη σκέψη είναι ότι εφόσον μιλάμε για έργο το οποίο θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στην Αγκαιριά, τα χρήματα (αφού υπάρχουν), καλό είναι να δοθούν εκεί. Επειδή, ομιλούμε όμως, για μία περιοχή η οποία αν και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες στην Πάρο, δεν έχει τις υποδομές που πρέπει, θα πρέπει να δούμε αν τα χρήματα θα οδηγηθούν στην πρώτιστη ανάγκη. Αφήνω δε στην άκρη ότι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας στο παραμικρό «χάδι» που θα εισπράξουν νιώθουν «υποχρεωμένοι» σε κάθε Άγιο Βασίλη… Η προηγούμενη πρόταση είναι του «πονηρού» μου μυαλού, και μεγάλα παιδιά είσαστε για να καταλάβετε τι εννοώ…

Δε θα σχολιάσω ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο άλλο ειπώθηκε για τον λόγο δαπάνης των χρημάτων (επέκταση) ενώ στο τοπικό συμβούλιο μιλούν για ιατρείο. Ίσως όμως να πρόκειται για δύο διαφορετικές δράσεις.

Πάμε παρακάτω τώρα. Είναι γνωστό ότι η Αλυκή στερείται παιδικού σταθμού. Εδώ και χρόνια οι άνθρωποι της περιοχής διαμαρτύρονται γι’ αυτό. Και ομιλούμε για μία περιοχή η οποία έχει δύο τμήματα στο νηπιαγωγείο της περιοχής και άνω των 100 μαθητών στο δημοτικό σχολείο.

Αν έκανα μία δημοσκόπηση, ακόμα και μόνο με τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Αλυκή, για το τι θέμα έχει προτεραιότητα, εσείς τι λέτε να απαντούσαν οι συμπολίτες μας; Την επέκταση του ήδη μεγάλου ΚΑΠΗ στην περιοχή ή τον παιδικό σταθμό;

Μήπως ακόμα θα ήταν καλό να ρωτήσω τους υπευθύνους του ΚΠΠΑ ότι ενώ θα δώσουν χρήματα για να μεγαλώσουν ένα ήδη μεγάλο ΚΑΠΗ, δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα να ιδρύσουμε κοινωνικό φαρμακείο. Μήπως ακόμα θα ήταν καλό να ρωτήσω ότι για σίτιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας ο κωδικός έχει μόλις 7000 ευρώ για το 2018 ενώ την περσινή χρονιά δαπανήθηκαν μόλις 2000 ευρώ γι’ αυτόν τον σκοπό;

Όπως έγραψα και παραπάνω μεγάλα παιδιά είσαστε και μάλλον κανείς σας δε με έχει ανάγκη για να καταλάβει κάτι παραπάνω… Αυτά κυρίες και κύριοι, και καλώς οδεύουμε στην προεκλογική περίοδο!