Ποιος νοιάζεται…

> Απόψεις

 

Γύρω μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα που έχουν να κάνουν με το τουριστικό μας προϊόν, που είναι ουσιαστικά το «λάδι» της οικονομίας σε όλα τα επαγγέλματα στο νησί μας. Βασικά, αυτό που απασχολεί τους πολλούς, είναι μάλλον οι τιμοκατάλογοι της νέας σαιζόν…

 

Γύρω μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα που έχουν να κάνουν με το τουριστικό μας προϊόν, που είναι ουσιαστικά το «λάδι» της οικονομίας σε όλα τα επαγγέλματα στο νησί μας. Βασικά, αυτό που απασχολεί τους πολλούς, είναι μάλλον οι τιμοκατάλογοι της νέας σαιζόν…

Κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι για να υπάρχει κάθε χρόνο κίνηση θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παρουσιάζουμε  σαν νησί μία σωστή εικόνα και θα πρέπει (ξέρετε…), να μένουν ευχαριστημένοι και οι επισκέπτες μας. Ίσως κάποιοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει στην Πάρο και ο προορισμός διακοπών κρίνεται από τις λεπτομέρειες.

 

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικιάς είναι οξυμμένο και πέρσι είδαμε τραγελαφικές καταστάσεις. Αν κάποιος σκέπτεται π.χ. στον Αμπελά «τι με νοιάζει εμένα τι συμβαίνει στην Παροικιά, εμείς εδώ είμαστε καλά», τότε είναι εκτός θέματος και μάλλον τα δωματιάκια που έχει και ενοικιάζει τα απόκτησε κληρονομικά... Αν λοιπόν, φέτος, έχουμε μία αύξηση επισκεπτών κατά 20% τότε τι θα γίνει π.χ. στον περιφερειακό Παροικιάς; Πέρσι οι οδηγοί ταξί και λεωφορείων έλεγαν ότι υπήρχε περίπτωση και μιας ώρας για να διανύσουν αυτόν τον δρόμο, από/προς το λιμάνι.

 

Ομολογώ ότι με ευχάριστη έκπληξη είχα δει πέρσι στο τέλος της τουριστικής σαιζόν να υπάρχουν συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέμα και το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό. Να οι κυκλοφοριακές μελέτες, να οι διαβουλεύσεις, να το ένα, να το άλλο. Τελικά, φθάσαμε μέσα Μαρτίου –ετοιμαζόμαστε για Μ. Εβδομάδα- και… μηδέν εις το πηλίκο.

 

Πάμε στην υπόθεση του νέου αεροδρομίου Πάρου. Τίποτα, καμία εξέλιξη και εδώ. Στην εφημερίδα μας στο φ. της προηγούμενης εβδομάδας γράψαμε για τα νέα δρομολόγια, για τα boeing 737 που θα έρθουν, κλπ. Αν στήσει ένας συμπολίτης μας αυτί, ειδικά όταν φεύγουν οι τουρίστες μας από το αεροδρόμιο και ακούσει τα σχόλια που γίνονται, θα καταλάβει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η τελευταία εικόνα. Ειλικρινά υποστηρίζω ότι όποιος έχει ζήσει την ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τότε κατανοεί, ότι η υπόθεση θα γυρίσει εναντίον μας πάρα πολύ γρήγορα… Και όποιος κατανόησε, κατανόησε.

 

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που θα μπορούσαμε να γράψουμε για να καταλάβουμε ότι τελικά δεν έχουμε κανένα σοβαρό προγραμματισμό. Όλοι έχουμε ιδέες, όλοι έχουμε άποψη, αλλά ό,τι λέμε ισχύει για τους άλλους και όχι για εμάς.

 

Και έτσι, για την ιστορία και μόνο, μιας και τα «ρίχνουμε» όλοι στις Αρχές για τα προβλήματα που υπάρχουν, θα ρωτήσω τους επαγγελματίες εστιάτορες τι έχουν πάρει είδηση από τον «οργασμό» που υπάρχει στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το φαγητό είναι το μόνο πράγμα που κανείς στις διακοπές δεν κάνει έκπτωση γεύσης…

 

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.