ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκισμός

> Απόψεις

Κατά καιρούς έχω «κατηγορηθεί» ότι κάνω κυβερνητική προπαγάνδα, ελέω ΑΝ.ΕΛ. αλλά ώ του θαύματος έχω και ορκισμένους εχθρούς στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ...

...διότι όπως υποστηρίζουν δημοσιοποιώ ειδήσεις με αισχρή αντικυβερνητική κατεύθυνση! Πιασ’ τ’ αυγό και κούρεφτο δηλαδή, και αν υπολογίσω ότι έχω μπει και στη «μαύρη» λίστα της τοπικής ΝΔ, τότε είμαι να με κλαιν οι ρέγγες!

Έτσι λοιπόν, σήμερα, είπα να μιλήσω για τον λαϊκισμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Καμιά τριανταριά λοιπόν βουλευτές του «στυλοβάτη» των τριών κομμάτων της κυβέρνησης (μην ξεχνάμε και τους οικολόγους…), κατέθεσαν ερώτηση –που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φ. της εφημερίδας μας- στη Βουλή, με τον εντυπωσιακό τίτλο «αυθαίρετη δόμηση στη μαρτυρική Μακρόνησο». Όπως διαβάζετε ο τίτλος είναι πιασάρικος δημοσιογραφικά, πετούν μέσα και το «μαρτυρική» Μακρόνησο και ουέ σε όποιον/α φέρει αντίρρηση.

Προσπάθησα να διαβάσω προσεκτικά τις καταγγελίες τους και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι πρόκειται για κτίσματα που είναι στάνες βοσκών! Ακόμα, κάποιες στάνες έχουν συρματοπλέγματα γύρω-γύρω (τι το πιο φυσικό για στάνες που έχουν πρόβατα), κάποια άλλα κτίρια -όπως γράφουν- έχουν λαμαρίνες για σκεπή, κλπ. Η όλη ανάγνωση της ερώτησης ουσιαστικά καταδεικνύει ότι κάποιοι βοσκοί έχουν τα ζώα τους εκεί και έχουν στήσει πρόχειρες κατασκευές. Σημειώνω ακόμα, ότι επίσημα η Μακρόνησος έχει 5 κατοίκους που απογράφηκαν εκεί (!) και δηλώνουν ως επάγγελμα αγροτικές εργασίες, ενώ υπάρχουν και μελισσοκόμοι από το Λαύριο, που έχουν εκεί τα μελίσσια τους.

Πάμε τώρα και στα εύγλωττα ερωτήματά μας. Μεταξύ μας η πρώτη ερώτηση: Βρε παιδιά, κυβέρνηση δεν είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ρωτούν, ή ανέλαβε η Ζωή και εμένα δεν μου είπατε τίποτα; Μικρός είμαι, πρέπει να κάνω ερωτήσεις να μαθαίνω. Ποιον ρωτούν λοιπόν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Τι δεν κατανοούν; Γιατί δεν κάνουν ερώτηση για την αξιοποίηση του χώρου ή αυτό δεν ήταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Επιτέλους, πότε θα κατανοήσουν ιδιαίτερα οι βουλευτές των Κυκλάδων ότι είναι πλέον κυβερνητικοί βουλευτές και είναι άλλος ο ρόλος τους; Η εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση και έκαναν ανέξοδα ερωτήσεις επί παντός επιστητού πέρασε. Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους! Αν θέλουν να συμβάλουν για τον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου ας βγουν δημόσια και να πουν την πρότασή τους. Αν θέλουν να συμβάλουν στη σημερινή κατάσταση, τότε δεν πρέπει να δημιουργήσουν –που σίγουρα ήδη δημιούργησαν- πρόβλημα σε μερικούς βοσκούς που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους εκεί.

Το ωραίο και πραγματικά αξιοπρεπές στην υπόθεση είναι ότι η ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου), για το συγκεκριμένο θέμα (κατάληψη κτιρίων από βοσκούς), δεν έχει κάνει την παραμικρή ανακοίνωση… Βλέπετε η αξιοπρέπειά τους δε τους αφήνει να λαϊκίζουν με ανθρώπους που πολεμάνε να επιβιώσουν τη σημερινή εποχή… Τον λαϊκισμό τον άφησαν για άλλους…

Δ.Μ.Μ.