Η Πάρος που βελτιώνεται

> Απόψεις

Από τον αναγνώστη μας, Δρ. Απόστολο Πολυζωίδη, επίτιμο δημότη Πάρου, λάβαμε στις 9/8/2017 υπό τον τίτλο: «Η Πάρος που βελτιώνεται», την παρακάτω επιστολή:

«Το σημαντικότερο είναι η υλοποίηση και η λειτουργία του καινούριου αεροδρομίου, το οποίο ξεκίνησε από τον πρώην Υπουργό Γιάννη Ραγκούση και ολοκληρώθηκε με ενέργειες του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου και των συνεργατών του.

Η τελική χρηματοδότηση έγινε από χρήματα του Παριανού λαού και της αεροπορικής εταιρίας Aegean, καθώς και με ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής. Αποτέλεσμα της λειτουργίας του αεροδρομίου είναι η αύξηση των αφίξεων κατά 200%.

Η καθημερινότητα στο νησί έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ, όπως και η εξυπηρέτηση των τουριστών. Αυτά οφείλονται στη βελτίωση της οργάνωσης, στην εύρυθμη λειτουργία και στην φιλική διάθεση των ιδιοκτητών και υπαλλήλων στα εστιατόρια, καφετέριες, super market και γενικά σε όλα τα καταστήματα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Πάρος άρχισε να προωθεί σωστά και τα δικά της προϊόντα. Εξαιρετικό παράδειγμα η οινοποιεία της οικογένειας του Μανώλη Μωραΐτη, στη Νάουσα, που παράγει εξαιρετικά κόκκινα και λευκά κρασιά και τα εξάγει στην Αμερική και στην Αγγλία. Το λευκό κρασί του έχει μάλιστα βραβευτεί στο Λονδίνο από τη γνωστή οινολόγο-δημοσιογράφο Janice Robinson.

Οι διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται με το τουρισμό κατατάσσουν το νησί μας στους έξι καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης και αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα της καλής προσπάθειας όλων των πολιτών της Πάρου.

Τα συγχαρητήρια μου,
Α. Πολυζωίδης».