Για τον Δημήτρη Τριώδα

> Απόψεις

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 που έφθασε στην Πάρο η θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημήτρη Τριώδα, η ιεροψαλτική χορεία θρηνούμε την απώλεια του πολύ αγαπητού συναδέλφου, πτυχιούχου βυζαντινής μουσικής και δοκιμότατου πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Παναγίας στη Νάουσα.

Αισθανόμαστε ότι γινόμαστε φτωχότεροι. Άριστος συνάδελφος, συμπαραστάτης σε κάθε εκκλησιαστική εκδήλωση, συνεργάτης και φίλος ακριβός.

Ως ο αρχαιότερος στην Πάρο πρωτοψάλτης, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους συναδέλφους, απευθύνω στη σύζυγό του Φρόσω, τα παιδιά του Ελένη, Γιώργο, Μανώλη και τους λοιπούς συγγενείς του, τα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας θερμότατα συλλυπητήρια και τη βεβαίωση ότι συμπάσχουμε μαζί τους.

Δημήτρη, εκεί που ανεβαίνεις τώρα με την έξοδό σου από τα γήινα, στην Άνω Ιερουσαλήμ, προσευχόμαστε ο Κύριός μας με τη Μητέρα του και Μητέρα μας, που σ’ όλη σχεδόν την ιεροψαλτική σου βιοτή έψαλες, να σ' έχει στα δεξιά του και να συνεχίζεις να τους υμνείς και να τους δοξάζεις. Και σε παρακαλούμε να δέεσε και για μας, «τους ζώντας τους περιλειπόμενους».

Ας είναι ελαφρό το χώμα που σε σκεπάζει ακριβέ μας φίλε.

Καλήν αντάμωση στην Άνω Ιερουσαλήμ.
Μανώλης Ι. Χανιώτης