«Καμπανάκι»

Παραπολιτική

 

 

Από τον αναγνώστη μας, Γιώργο Ευφραιμίδη, λάβαμε επιστολή για τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Η επιστολή του κ. Ευφραιμίδη, έχει ως εξής:

 

 

Από τον αναγνώστη μας, Γιώργο Ευφραιμίδη, λάβαμε επιστολή για τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Η επιστολή του κ. Ευφραιμίδη, έχει ως εξής:

«Γράφει η τοπική εφημερίδα για την ανάπτυξη του νησιού, τις αυξημένες αφίξεις πλοίων, αεροπλάνων, κλπ.

Όλα καλά και όσοι αγαπάμε τον τόπο τούτο το θέλουμε, ειδικά τώρα στην ύφεση. Επειδή όμως ακριβώς αγαπάμε το νησί και βλέποντας τα τελευταία 30 χρόνια την εξέλιξη, θα ήθελα με την ταπεινή μου γνώμη να επισημάνω ότι το νησί στο σύνολό του, οι κάτοικοι, ο δήμος με τις υπηρεσίες του, το Κέντρο Υγείας, η τροχαία, η αστυνομία και γενικά η διοίκηση ΔΕΝ μπορούν να ανταποκριθούν, και να δεχθούν την πίεση αυτής της ανάπτυξης, ούτε σε αριθμούς, ούτε σε ποιότητα υπηρεσιών.

Απλά πράγματα όπως η καθαριότητα, το ποσοστό κάλυψης των παραλιών με ξαπλώστρες –που παραβιάζονται- και η δύσκολη και κακή πρόσβαση σ’ αυτές, η πρόσβαση σε αρχαιολογικούς τόπους, η οδική σήμανση, το μποτιλιάρισμα, κ.α., χρονίζουν, δε λύνονται, και συζητάμε για επιπλέον ανάπτυξη και πίεση.

Παλαιότερα όποιος ήταν επισκέπτης για πρώτη φορά στο νησί, ήθελε να ξανάρθει. Τώρα υπάρχουν πολλοί που δε θα ξανάρθουν και αυτό είναι το «καμπανάκι», που δεν το έχουν αντιληφθεί ίσως οι παριανοί. Αυτό λέγεται αντίστροφη μέτρηση και λόγω της γεωπολιτικής συγκυρίας στην περιοχή γενικά της χώρας μας, τώρα δε φαίνεται. Εάν αλλάξει το κλίμα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πούμε ότι όλα είναι καλά και ωραία.

Το καλοκαίρι του 2017 εάν ήθελε κάποιος να απαριθμήσει τα δυσάρεστα θα έφτιαχνε κατάλογο. Πολλά από αυτά εκνευρίζουν όπως η δυσοσμία από έναν νερόλακκο – βόθρο που ανοίχτηκε στην ελεύθερη παραλία της Σάντας Μαρίας, αριστερά και εμπρός από το αποξηραμένο πάρκινγκ των ακτών της. Όπως η 100% κατάληψη όλης της ελεύθερης παραλίας στα θαλάσσια σπορ στις Κολυμπήθρες. Όπως τα ογκώδη σκουπίδια, στρώματα, κλπ –πεταμένα στην «καρδιά» της τουριστικής σαιζόν- στον δρόμο. (Μάλλον «χάθηκε» η μπάλα κυνηγώντας το απαραίτητο χρήμα για την επιβίωσή τους οι παριανοί, δε βλέπουν πια τίποτα).

Επειδή ο τόπος έχει μεγάλη δύναμη να κινητοποιήσει υπηρεσίες και ανθρώπους θα ήθελα να δει τα πράγματα με τη ματιά του επισκέπτη, να δει και να επέμβει προς τη σωστή κατεύθυνση, πριν να είναι αργά γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Ξυπνήστε τους παρακαλώ, διότι αν και έρχομαι δυστυχώς μόνο για δύο μήνες τον χρόνο στο νησί, το αγαπώ και θέλω την πραγματική ανάπτυξη με σεβασμό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.