14
Παρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Έως 15 Δεκεμβρίου η ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Πάρος

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Πάρου Κων/νος Μπιζάς με ανακοίνωσή του προς τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων ενημερώνει για την ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαλαίου. Ακολούθεί η ανακοίνωση:

Όπως σας είναι ήδη γνωστό οι κάτοχοι αιγοπροβάτων ή χοίρων έχουν υποχρέωση εκτός από την τακτική ενημέρωση των αντίστοιχων  μητρώων των εκμεταλλεύσεων τους για όποιες μεταβολές ( γεννήσεις , πωλήσεις ,αγορές , θανάτους κλπ. ) την σήμανση των ζώων τους και την προμήθεια αντίστοιχων ενωτίων, να κοινοποιούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία την  ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου.

Η απογραφή  αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους ,ακόμη και αν έχουν μηδενικό κεφάλαιο αλλά δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους , και πρέπει να διενεργηθεί μέχρι 15 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Η κοινοποίηση της απογραφής  μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τις οδηγίες που διατίθενται.

Οι εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν πραγματοποιήσει απογραφή δεν μπορούν να πουλήσουν ζώα σε τρίτους ή προς σφαγή , δεν μπορούν να παραδώσουν γάλα, δεν μπορούν να επιδοτηθούν , να μεταβιβάσουν δικαιώματα και να τύχουν ενισχύσεων,  και κινδυνεύουν  να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις και τα πρόστιμα του άρθρου 23 του Ν. 4235/2014.

Καλείστε  να επικοινωνήσετε και να προσέλθετε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Πάρου ( τηλ. 22840 21228 ) για την ενημέρωση των μητρώων σας και την παραγγελία  μέσων σήμανσης (ενώτια).