17
Πεμ, Ιαν
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Εκτός κτηματογράφησης έμενε η Πάρος και η Αντίπαρος!

Πάρος

Μέσα στις γιορτές η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ) προχώρησε στην υπογραφή των 27 από τις 32 συμβάσεις του έργου, με στόχο όχι μόνο να εκπληρωθεί η υποχρέωση που είχε αναληφθεί έναντι των θεσμών, αλλά και να γίνει εντός του 2017 η εκταμίευση των προκαταβολών από το ΕΣΠΑ, συνολικά 9,2 εκατ. ευρώ. 

 Η υπογραφή των συμβάσεων συνεπάγεται ότι σε οκτώ μήνες θα ξεκινήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους πολίτες.

Η επιχείρηση «κτηματολόγιο», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Δεκεμβρίου, με τους 15 αναδόχους (συμπράξεις γραφείων μελετών) να υπογράφουν τις 27 συμβάσεις κτηματογράφησης που ανέλαβαν. 

Εκτός έμειναν πέντε συμβάσεις, οι οποίες έχουν οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω προσφυγών των εταιρειών που τις διεκδίκησαν: πρόκειται για τις συμβάσεις που αφορούν την κτηματογράφηση του υπολοίπου των περιοχών Θεσπρωτίας-Κέρκυρας, Κυκλάδων (περιφερειακές ενότητες Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Θήρας, Μήλου, Κέας και Κύθνου), Ρεθύμνου, Χανίων και η μία από τις δύο συμβάσεις της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου (περιοχές Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου).

Η έλλειψη χρόνου –λόγω και των αργιών της εορταστικής περιόδου– δεν ήταν η μόνη δυσκολία που έπρεπε να ξεπεραστεί, καθώς (πιθανότατα λόγω κακής εκτίμησης από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος) η κατάθεση του σχεδίου νόμου για τη νέα δομή του κτηματολογίου είχε ως αποτέλεσμα να κηρύξουν απεργία όλοι οι συνεργαζόμενοι με την ΕΚΧΑ δικηγόροι.

Πηγή: http://fileleutheros.net/ * Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Η Καθημερινή»