21
Πεμ, Φεβ

eklogesmaios2019-(2).jpg

Δράσεις του Χ. Ο. Ν.

Πάρος

Ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας έδωσε δύο παραστάσεις στις 2-3/2/2018 στην αίθουσα του ΑΜΕΣ «Νηρέας» στη Νάουσα, με τίτλο: «Ορίσατε να αποκρεώσουμε».

Ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας έδωσε δύο παραστάσεις στις 2-3/2/2018 στην αίθουσα του ΑΜΕΣ «Νηρέας» στη Νάουσα, με τίτλο: «Ορίσατε να αποκρεώσουμε».

Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Θάνου Σαμπάνη, χορευτές από όλες τις ομάδες του συλλόγου παρουσίασαν χορούς, έθιμα και δρώμενα από την Πάρο και τη Νάξο, την Κοζάνη, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, με έντονο αποκριάτικο χρώμα και σκωπτική διάθεση.

Μαζί τους επί σκηνής βρέθηκαν επίσης οι χορευτικές ομάδες του κέντρου τέχνης και πολιτισμού «Τεχνηντάρι» (την Παρασκευή 2/2 με χορούς της Λέρου) και του συλλόγου γυναικών Μάρπησσας (το Σάββατο 3/2 με χορούς της Ζακύνθου), ενώ το πρόγραμμα διάνθισε με το θέατρο σκιών του ο καραγκιοζοπαίκτης. Τάσος Ανδριώτης.

Τους χορευτές πλαισίωσαν μουσικά οι: Μιχάλης Κυπριανού (κλαρίνο, τσαμπούνα, γκάιντα), Δημήτρης Ζουλός (βιολί και τραγούδι), Αλέξανδρος Τσίτος (λαούτο), Κώστας Λεμονής (κρουστά), Θ. Σαμπάνης (τρομπέτα, ακορντεόν), Κατερίνα Νίκα (τραγούδι - παράσταση 2/2) και Φώτης Βελισσαρόπουλος (σαξόφωνο - παράσταση 3/2). Τον ήχο επιμελήθηκε η Βασιλική Μπιζά και το σκηνικό φιλοτέχνησε η Ειρήνη Τσιράκη.

Τέλος, την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε ο ΧΟΝ, την Τετάρτη 7/2/2018, στην αίθουσά του στη Νάουσα.

Η πρόεδρος, Σταματίνα Τσουνάκη και η αντιπρόεδρος, Ανθούλα Θεοδωράκου, έκαναν τον απολογισμό δραστηριοτήτων της προηγούμενης χρονιάς καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, και αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά. Παράλληλα έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.