09
Κυρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

ΤΕΒΑ: Διανομή δωρεάν τροφίμων στην Πάρο - Που και πότε θα γίνει η διανομή

Πάρος

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) έχει στείλει μέχρι σήμερα email στους δικαιούχους, για να τους ενημερώσει ότι εγκρίθηκε η αίτησή τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως επικεφαλής εταίρος της ΚΣ 53 και ο Δήμος Πάρου ως εταίρος της ΚΣ 53, ανακοινώνουν τη διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ, της Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η συνολική περίοδος εφαρμογής του ΕΠ Ι ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ, διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Δικαιούχοι ΤΕΒΑ Ως ωφελούμενος λογίζεται το άτομο που έχει υποβάλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Ως δεύτερα, τρίτα κλπ. μέλη λογίζονται τα υπόλοιπα κατά σειρά μέλη που περιλαμβάνονται σε μία αίτηση ωφελούμενου. Τα επόμενα του 2ου μέλους εξομοιώνονται ως προς τις ποσότητες των ειδών προς διανομή που λαμβάνουν. Ως άστεγος λογίζεται το άτομο που δεν έχει υποβάλει αίτηση αλλά, με βάση τα αποτελέσματα κοινωνικής έρευνας την οποία διεξάγουν οι κοινωνικοί εταίροι, αφ’ ενός διαβιεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αφ’ ετέρου δεν διαθέτει μόνιμο τόπο διαμονής. Επειδή η κοινωνική έρευνα δεν θα έχει ολοκληρωθεί κατά την φάση της διανομής των Κεντρικών Προμηθειών, η κατανομή των ειδών που προορίζονται για αστέγους μεταξύ των συμπράξεων θα γίνει αναλογικά, με κριτήριο την αναλογία των ωφελουμένων μονάδων για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση στη Κοινωνική Σύμπραξη προς τις συνολικές για την Επικράτεια.

Ι. Τρόφιμα α) Στους ωφελούμενους θα παρέχονται τρόφιμα, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της ωφελούμενης μονάδας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.

β) Στους αστέγους, θα παρέχονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων.

ΙΙ. Βασική Υλική Συνδρομή

α) Στους ωφελούμενους δύναται να παρέχονται είδη οικιακού καθαρισμού ανά ωφελούμενη μονάδα, είδη προσωπικής υγιεινής και ανάλογα με τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη.

β) Στους αστέγους δύνανται να παρέχονται ρουχισμός και είδη προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.

 Η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιήθει στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου στο Αγροκήπιο Παροικίας, τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Δευτέρα 16/10/2017,
  • Τρίτη 17/10/2017 και
  • Πέμπτη 19/10/2017

και ώρες 10.00 πμ έως και 2.00 μμ.