14
Παρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Η Ν. Μπιζά στη Μπιενάλε

Πολιτισμός - Τέχνες

Ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους και 37 χώρες υπόσχεται στους επισκέπτες της η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θέμα «Φαντασιακές Εστίες / Ιmagined Homes», μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη φετινή κεντρική έκθεση.

 

Η Νατάσα Μπιζά είναι ένας από τους 8 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής διαμονής καλλιτεχνών (residency program) της Μπιενάλε σε συνεργασία µε το Goethe-Institut. Στο πρόγραµµα συμμετείχαν οι: Oreet Ashery, Alessandra Eramo, Arseny Zhilyaev, Πάνος Ματθαίου, Νατάσα Μπιζά, Marina Naprushkina, ∆ηµήτρης Τάταρης και Marian Wignvoord.

Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσίασε δύο έργα της, το «The Letter E for Agatha» και το «Three short stories of ownership and floral decoration» με την επιμέλεια της Αρετής Λεοπούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2018.

Επίσης, στις 6 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Symptom Project άνοιξε η έκθεση «Τουρισμός» σε επιμέλεια της Ελπίδας Καραμπά και της Γλυκερίας Σταθοπούλου στην Άμφισσα. Η Νατάσα Μπιζά έλαβε μέρος με το έργο «How to remodel a pavilion from German to Greek».

Αφορμή για αυτό το πρότζεκτ στάθηκε το έγγραφο-βραβείο της συμμετοχής και της βράβευσης του αγροτικού συνεταιρισμού της Μάρπησσας της Πάρου που βρίσκεται μέχρι σήμερα κρεμασμένο στο κτίριο της κοινότητας, με το χρυσό μετάλλιο για τα φύλλα καπνού, στη Διεθνή Έκθεση του Σαν Φρανσίσκο το 1915 (Panama Pacific International Exposition).