21
Πεμ, Φεβ

eklogesmaios2019-(2).jpg

«Εκκλησιάζουσες»

Πολιτισμός - Τέχνες

Ο Αριστοφανικός λόγος, επίκαιρος όσο ποτέ ακούστηκε δυνατά και καθαρά από τους μικρούς ηθοποιούς στη σκηνή της ναουσαίικης θεατρικής ομάδας στα τέλη Απριλίου.

Ο Αριστοφανικός λόγος, επίκαιρος όσο ποτέ ακούστηκε δυνατά και καθαρά από τους μικρούς ηθοποιούς στη σκηνή της ναουσαίικης θεατρικής ομάδας στα τέλη Απριλίου.

Το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει ακόμα σήμερα στην καθημερινή μας ζωή εκφράστηκε μέσα από ένα ώριμο «ανέβασμα» της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη. 

 

Οι θεατές που γέμισαν την αίθουσα της Ομάδας στις παραστάσεις είδαν τη νέα γενιά να κάνει δικό της ένα κείμενο γραμμένο χιλιάδες χρόνια πριν και να το προσαρμόζει στο σήμερα.

 

Η σκηνοθεσία των Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου και Κατερίνας Κουντρομιχάλη είδε το κείμενο με σεβασμό, επέμεινε στην σωστή εκφορά του λόγου και του ήθους έτσι ώστε τελικά, μέσα από την θεατρική πράξη, να εκπαιδεύσει τους νέους ηθοποιούς  στο ανέβασμα μιας παράστασης ενός κλασικού αρχαιοελληνικού αριστουργηματικού έργου.

 

Το ταλέντο των μικρών ξεδιπλώθηκε πάνω στη σκηνή, τραγούδησαν ζωντανά  με τις οδηγίες της μουσικού Φένιας Θεοφίλου, χόρεψαν σαν έλληνες πάνω σε χορογραφίες της Σοφίας Ματάκια και απέδωσαν τους χαρακτήρες του έργου με επιμονή στη λεπτομέρεια.

 

Έπαιξαν, με σειρά εμφάνισης οι: Αγγελική Σιφναίου, Μάριος Κρητικός, Ιωάννα Ντοντάι, Μελίνα Μερτζάνη, Μαρία  Μπεντάι, Κατερίνα Αρκουλή, Άννα Γαβαλλά, Αριανούσος Νικόλας, Φραγκίσκος  Μελανίτης, Γιάννης Νιφλής, Ελευθερία Παπαναστασίου, Γεωργία Τριπολιτσιώτη, Γιώργος Τσαχπίνης, Χρήστος Τριπολιτσιώτης, Αγγελική Καλογήρου, Μαριτίνα Σιφναίου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βάσω Καραντάκη, Βάσια Αιγινίτη, Νικολέττα  Καραντάκη και Ελευθερία Σιφναίου.