14
Παρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Παρουσίαση βιβλίου του Ν. Αλιπράντη

Πολιτισμός - Τέχνες

Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσίαση του βιβλίου του Παριανού εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Ν. Αλιπράντη: «Αναδρομές στον κόσμο της αρχαίας Πάρου» που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων και το βιβλιοπωλείο «Αναγέννηση» και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 24/9 στο αίθριο του Ι.Ν. της Εκατονταπυλιανής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά την έναρξη ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και έπαρχος Πάρου, Κ. Μπιζάς

Το πάνελ των ομιλητών, άνοιξε με την μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία της η πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων, αρχαιολόγος, Ντόρα Κατσωνοπούλου, γνωστή στην Πάρο για τη μακρόχρονη δραστηριότητα και προσφορά της στο νησί. Η κ. Κατσωνοπούλου με τη χρήση συνοδευτικών εικόνων σε power point, έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του βιβλίου, μεταδίδοντας κατά κοινή ομολογία των την ουσία του περιεχομένου του με την εντυπωσιακή ροή του λόγου της. Το νέο βιβλίο του Ν. Αλιπράντη, όπως τόνισε η ομιλήτρια, αφορά κατ’ εξοχήν στον θρησκευτικό κόσμο της αρχαίας Πάρου δηλαδή στις λατρευόμενες θεότητες του νησιού.

Για τον συγγραφέα Ν. Αλιπράντη και το έργο του μίλησαν στη συνέχεια, η νομικός Μοσχούλα Κοντοσταύλου που εστίασε την ομιλία της στο πέρασμα από τον αρχαίο στον νεότερο θρησκευτικό κόσμο υπογραμμίζοντας έτσι τη μεταξύ τους σύνδεση και ο Χρίστος Γεωργούσης που αναφέρθηκε στην αρτιότητα του συγγραφικού έργου του Ν. Αλιπράντη,

Την πραγματικά ωραία εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας Ν. Αλιπράντης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της τιμητικής για το πρόσωπό του και το έργο του, όπως είπε, εκδήλωσης και τους πολλούς παρόντες που τίμησαν την παρουσίαση του βιβλίου του με την παρουσία τους.

Τέλος, αναφερόμενος στους ομιλητές, τόνισε την ουσιαστική συμβολή τους στην παρουσίαση του έργου του στο κοινό και υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσφορά της κ. Κατσωνοπούλου που αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, για το νησί «την πρέσβειρα» του πολιτισμού της Πάρου διεθνώς με το έργο της.