09
Κυρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Το team ερευνητών της Google ανακάλυψε τεχνολογία που εντοπίζει όσους κοιτούν την οθόνη σας

Τεχνολογία - Επιστήμη

Ομάδα ερευνητών της Google έχουν αναπτύξει ένα νέο tool που μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν ένας ξένος κοιτάζει αδιάκριτα την οθόνη του κινητού σας χωρίς να τον έχετε αντιληφθεί εσείς οι ίδιοι. Ο “ηλεκτρονικός προστάτης οθόνης” όπως μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά αυτή η νέα εφεύρεση (“electronic screen protector”,) θα παρουσιαστεί στο συνέδριο συστημάτων επεξεργασίας πληροφοριών νευρικής πληροφορίας (NIPS) που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια.

Τι είναι αυτό το “ηλεκτρονικό προστατευτικό” οθόνης και πως ακριβώς λειτουργεί; Με απλούστερα λόγια είναι μια εφαρμογή που προστίθεται στο λογισμικό του κινητού σας και χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση και την μπροστινή κάμερα ενός τηλεφώνου και σαρώνει διαρκώς πρόσωπα.

Αν το εργαλείο αυτό εντοπίσει ένα άτομο που δεν είναι ο ιδιοκτήτης της συσκευής και κοιτάζει την οθόνη σας, τότε θα ειδοποιηθεί ο κάοτοχος πως παραβιάζεται εκείνη την δεδομένη στιγμή η ιδιωτικότητά του.Υποτίθεται πως ο κώδικας χρειάζεται μόλις 2 μιλιδευτερόλεπτα για να αντιληφθεί ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια και 47 μιλιδευτερόλεπτα για να αναγνωρίσει το νέο πρόσωπο.

Σημειώστε πως o selfie φακός ανοίγει μόνο όταν ο ξένος κοιτάξει την οθόνη της συσκευής, ο αλγόριθμος είναι ακριβής οπότε δεν θα σας ενοχλεί.

Πηγή: https://techingreek.com