×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Πολιτιστικός τουρισμός

Τουρισμός

Την εφαρμογή του σχεδιασμού για τον πολιτιστικό τουρισμό, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

 

Η υπουργός παρουσίασε ενδεικτικά τις δράσεις συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Τουρισμού, μέσω του ΕΟΤ, εθνικού φορέα προβολής και προώθησης ΕΟΤ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά:

- Με  πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και με τη συνεργασία και χορηγία του ΕΟΤ, ξεκίνησε ο υπερτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα των παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

- Η προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού εντάσσεται στο διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ για το 2018 στο εξωτερικό.

- Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνέδραμε ώστε τα προγράμματα των παραστάσεων να παρουσιαστούν έγκαιρα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, και να ξεκινήσει άμεσα η προπώληση εισιτηρίων για το 2018 που ενισχύει την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

- Το υπουργείο Τουρισμού συνεργάστηκε και στήριξε τη δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού «Οι Πέτρες Μιλούν», που έδωσε την ευκαιρία στους τουρίστες  να απολαύσουν υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις  κλασικών κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε τρεις γλώσσες.

- Το υπουργείο Τουρισμού ενίσχυσε τη συνεργασία του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού όπως επίσης και με τον ΟΟΣΑ και στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται η παράδοση και ο ελληνικός πολιτισμός.