"Σύντεκνοι" όλο τον χρόνο

Τουρισμός

Πριν λίγα χρόνια αγωνίζονταν όλοι ώστε να υπάρχει τακτική σύνδεση των Κυκλάδων με την Κρήτη. Φέτος το καλοκαίρι, όσο και να φαίνεται περίεργο, υπάρχουν τέσσερις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν την Κρήτη με τις Κυκλάδες.

Πριν λίγα χρόνια αγωνίζονταν όλοι ώστε να υπάρχει τακτική σύνδεση των Κυκλάδων με την Κρήτη. Φέτος το καλοκαίρι, όσο και να φαίνεται περίεργο, υπάρχουν τέσσερις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν την Κρήτη με τις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα, 16 ακτοπλοϊκά δρομολόγια συνδέουν κάθε εβδομάδα το Ηράκλειο με τη Σαντορίνη, τη Σητεία, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και την Ανάφη, το Ηράκλειο με Σαντορίνη, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Ανάφη, Νάξο, Άνδρο, Τήνο και Σύρο, τη Σητεία με Μήλο, Σαντορίνη και Ανάφη, το Ηράκλειο με Σαντορίνη, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Ανάφη, Νάξο, Άνδρο, Τήνο και Σύρο, το Ρέθυμνο με Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο, το Ηράκλειο με Σαντορίνη, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Ανάφη, Νάξο, Άνδρο, Τήνο και Σύρο, το Ρέθυμνο με Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο, και το Ηράκλειο με Σαντορίνη, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Ανάφη, Νάξο, Άνδρο, Τήνο και Σύρο.

Η επιτυχία των γραμμών

Η φετινή επιτυχία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της μεγαλονήσου με τις Κυκλάδες μόνο τυχαία δεν είναι.

Καταρχήν, τα εισιτήρια με τα συμβατικά πλοία που ενώνουν τα νησιά μας είναι πλέον σε λογικές τιμές, ενώ υπάρχουν και πολλές προσφορές. Ακόμα, είναι γνωστή από παλιά ότι η εξυπηρέτηση που υπάρχει στα πλοία με αφιξο-αναχωρήσεις τα λιμάνια της Κρήτης, είναι πολλή υψηλή. Το ταξίδι με ένα πλοίο Κρητικής γραμμής θυμίζει κρουαζιέρα, ενώ ακόμα και η προσφορά παροχών είναι η καλύτερη δυνατή.

Τέλος, τα δρομολόγια μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων έχουν αρχίσει και ενδιαφέρουν πολύ τον εμπορικό κόσμο. Αυτό διότι δεκάδες προϊόντα που προμηθεύονται πολλοί μέσω των Αθηνών, τώρα μπορούν να τα προμηθευτούν απευθείας από την Κρήτη.

Η Πάρος

Τα οφέλη από την απευθείας σύνδεση με την Κρήτη για το νησί μας έχουν αρχίσει και φαίνονται στην αγορά.

Το «κύμα» Κρητικών παραθεριστών έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο νησί μας και τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, χάρη στην προσπάθεια που έχει γίνει στην Κρήτη από μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής. Αν κάτι πρέπει να δει πιο σοβαρά η τουριστική επιτροπή του δήμου Πάρου είναι πλέον η μεγαλύτερη διαφήμιση-προώθηση του νησιού μας στη μεγαλόνησο. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα πάνω από τους μισούς Κρητικούς έχουν ως προορισμό τη Σαντορίνη. Οι λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος είναι η εγγύτητα της Θήρας με την Κρήτη, αφού μέσα σε τρεις ώρες μπορεί κάποιος με συμβατικό πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου να βρεθεί στη Σαντορίνη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Σαντορίνη σχεδόν μονοπωλεί την προβολή της στην Κρήτη, ενώ τα υπόλοιπα νησιά σχεδόν απουσιάζουν.

Σύνδεση και τον χειμώνα!

Ο Ανδριώτης ιδιοκτήτης της «Golden Star Ferries», Γιώργος Στεφάνου, αποκάλυψε σε εκπομπή του ραδιόφωνου 9,84 της Κρήτης, ότι:

«Τα Super Ferries 1 – Super Ferries 2, που μπήκαν στην γραμμή της Κρήτης θα πραγματοποιούν δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τους προορισμούς να παραμένουν σταθεροί, σύμφωνα και με το σχεδιασμό της εταιρίας. Στόχος μας η ποιότητα και ο οικονομικός ναύλος. Στεκόμαστε δίπλα στο μέσο Έλληνα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε λόγω κόστους να πραγματοποιήσει εύκολα ένα ταξίδι».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.