14
Παρ, Δεκ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Η Μ. Χανιώτη για τον τουρισμό

Τουρισμός

Με αφορμή το πλάνο δράσεων για την τουριστική προβολή 2018 που παρουσίασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η δημοτική σύμβουλος Πάρου, Μαρία Χανιώτη, γράφει:

«Κάποιοι κινούνται εγκαίρως και με πλάνο δράσεων! Εύχομαι και στα δικά μας... Αναγκαία, πριν από οποιοδήποτε προγραμματισμό είναι μια σοβαρή συζήτηση-απολογισμός της τουριστικής περιόδου που τελειώνει, με αναφορά σε όλα τα θέματα που προέκυψαν από τα οποία είχαμε ως αποτέλεσμα πολλά αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες. 

Επιβεβλημένη είναι η ιεράρχηση των αγορών και των δράσεων, η μελέτη των δεδομένων που υπάρχουν. Να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι επισημάνσεις των ειδικών, των επαγγελματιών τουρισμού, όλων εκείνων που γνωρίζουν και θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους. 

Να δούμε το θέμα ποιότητα και να μην σταθούμε για άλλη μια φορά στην ποσότητα.

Ας αφήσουμε τους χωρίς νόημα πανηγυρισμούς για την ποσότητα, κι ας κοιτάξουμε μπροστά... τις δυνατότητες, τις προοπτικές, την ταυτότητα του νησιού που τείνει να χαθεί, προσπαθώντας να ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ άλλους...

Ας είναι το πλάνο δράσεων για τα επόμενα χρόνια κάτι νέο, κάτι βασισμένο στα νέα δεδομένα κι ΟΧΙ «copy- paste…». Ας κρατήσουμε ότι θετικό κι ας δείξουμε γενναιότητα αναγνωρίζοντας- πετώντας-ξεχνώντας τα όποια λάθη. Άλλωστε «ουδείς αλάνθαστος!».

Σημαντική είναι η διεκδίκηση έργων αναπτυξιακών, υποδομών που δεν υπάρχουν. Έργων που θα υποστηρίξουν την νέα περίοδο.

Χρειάζεται προγραμματισμός κι όχι εφησυχασμός επειδή μας τυφλώνει η ποσότητα... Η Πάρος είναι μοναδική με τεράστιες δυνατότητες ας την αναδείξουμε λοιπόν, ως έχει!».