Αυτοδιοίκηση

Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Περισσότερα...

ΕΓΚΥΚΛΙΟ εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, για την εφαρµογή των διατάξεων του ν. 3870/2010 και τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων ενόψει των Aυτοδιοικητικών Eκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019.

Περισσότερα...

 

Την παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επί των Δασικών Χαρτών, όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,

Περισσότερα...

Οι δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 1934 στη χώρα μας έμειναν στην ιστορία για δύο λόγους: α) επειδή για πρώτη φορά ψήφισαν σε εκλογική διαδικασία οι γυναίκες και β) επειδή για πρώτη φορά εξελέγη κομουνιστής δήμαρχος.

Περισσότερα...

Ομάδα πολιτών της Πάρου, που ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του δημοτικού συνδυασμού της ΚΕΠ-ΟΣΑ στις εκλογές του 2014,

Περισσότερα...

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε τα σχόλια που ακούγονται για την πολιτική σκηνή και τους πολιτικούς είναι απαξιωτικά και πολλές φορές υβριστικά. Επίσης, είναι γενικόλογα, αφορούν τους πάντες και τα πάντα και εκφέρονται με τη σιγουριά της απόλυτης γνώσης και την βεβαιότητα ότι όλοι συμφωνούμε.

Περισσότερα...

Στη κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της ΚΟ Πάρου του ΚΚΕ με θέμα: «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ».

 

 

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΚΟ Πάρου του ΚΚΕ η Άννα Παντελαίου, η οποία στην ομιλία της ανέδειξε το πολιτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών και πως συνδέονται μεταξύ τους δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Επισήμανε πως στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης, των αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων της ΕΕ, μελών της και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Τόνισε την ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ παντού, αφού είναι η μόνη δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, συσπείρωσης για μια πορεία προς όφελος του λαού.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Ντουνιαδάκη και του υποψήφιου δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου Κώστα Ροκονίδα, σε όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν τόσο το δήμο όσο και την περιφέρεια, αναδεικνύοντας παράλληλα τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για όλα αυτά.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση ιδρυτικών μελών της παράταξης που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 και δήλωσαν τη στήριξη και συσπείρωσή τους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης έκανε ο Κώστας Ροκονίδας προς τους παριανούς πολίτες στη χθεσινοβραδινή συνάντηση-εκδήλωση του ΚΚΕ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου.

Ο κ. Ροκονίδας έθιξε για μία ακόμα φορά τον κίνδυνο των δήθεν «απολίτικων» δημοτικών εκλογών και θύμισε στους συγκεντρωμένους τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στο νησί μας προ ημερών, για τη δημιουργία κεντροαριστερού συνδυασμού. Ακόμα, ο κ. Ροκονίδας για τα περί «ανεξαρτήτου» δημάρχου που ισχυρίζεται ο κ. Κωβαίος, θύμισε την ιστορία με τα εγκαίνια του αεροδρομίου Πάρου, όπου τότε το έργο εγκαινιάστηκε δύο φορές! Την πρώτη φορά με τον βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Γ. Βρούτση και τη δεύτερη –επίσημα εγκαίνια- με τους φορείς της πολιτείας και τον πρωθυπουργό.

Σημειώνουμε, ότι ο κ. Ροκονίδας προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο είχε θυμίσει και την ιστορία του 15Αύγουστου στην Πάρο, όταν ο κ. Κωβαίος δε μετείχε της επίσημης υποδοχής του εκπροσώπου της κυβέρνησης με το άγημα του πολεμικού ναυτικού, αλλά είχε τρέξει να υποδεχθεί και πάλι τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Βρούτση.

Δημοτική πλειοψηφία

Ο κ. Κ. Ροκονίδας στην ομιλία του έκανε κάλεσμα στους πολίτες της Πάρου για να στηρίξουν εμπράκτως τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία διεκδικεί όπως είπε τη δημοτική πλειοψηφία.

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται είπε ότι θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα και όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Οι εμπνευστές αυτών των επιθέσεων θα χάνουν σιγά σιγά το χαμόγελό τους όσο και αν γραπώνονται από την καρέκλα της εξουσίας».

Οι εναντίον του φήμες

Ο κ. Ροκονίδας είπε για τις φήμες που έχουν διασπείρει οι αντίπαλοί του περί του ότι ο συνδυασμός του δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει τον τόπο και ο ίδιος δεν επιθυμεί να γίνει δήμαρχος.

Για το παραπάνω ζήτημα ο κ. Ροκονίδας τόνισε:

«Διεκδικούμε να πάρουμε τον δήμο! Στο χέρι του παριανού λαού είναι να κάνει τη Λαϊκή Συσπείρωση πλειοψηφία και τον υποφαινόμενο δήμαρχο!

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.