ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΛΑΒΑΝΟΣ : Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες που διαμαρτύρονταν για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο

Kυκλάδες

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες που διαμαρτύρονταν για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από τα γύρω νησιά ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος με παρέμβασή του στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «904 Αριστερά στα FM» τόνισε πως είναι η 3η φορά που κάτοικοι του νησιού, που εναντιώνονται στην τοποθέτηση δεκάδων ανεμογεννητριών, έρχονται αντιμέτωποι με δυνάμεις της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι η επίθεση που δέχθηκαν οι κάτοικοι έρχεται μερικές μέρες μετά το νομοσχέδιο για το Περιβάλλον που ψηφίστηκε στη Βουλή και διευκολύνει τέτοιους σχεδιασμούς.

Επίσης σε γραπτή δήλωση από την Τήνο ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος αναφέρει:

«Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη βρίσκομαι στο νησί της Τήνου, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, στην κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Καταγγέλλω την απρόκλητη και ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων, που έφτασαν στην Τήνο και από τα γύρω νησιά, εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αγριότητας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, αλλά και τη σύλληψη 10 κατοίκων του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τήνου είναι δίκαιες, γιατί αντιπαλεύουν την πολιτική, που αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι κάτοικοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νησί. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες εγκατάστασης του αιολικού πάρκου.»

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.