ΚΟΒ ΤΗΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : «Ο λαός της Τήνου να είναι σε επιφυλακή - Ο αγώνας συνεχίζεται»

Kυκλάδες

Τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση του λαού του της Τήνου ενάντια στο σχέδιο εγκατάστασης δεκάδων ανεμογεννητριών χαιρετίζει η ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ, καλώντας σε επιφυλακή και συνέχιση του αγώνα. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

«Το σταμάτημα των έργων, η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί και η απελευθέρωση των συλληφθέντων συμπολιτών μας είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κινητοποίησης. Αποτελεί σημαντική απάντηση, στη φάση που κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του κεφαλαίου είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας πλάτη "στα γεμάτα" στις ορέξεις και την κερδοφορία των ομίλων της Ενέργειας, τη στιγμή που στο λαό φορτώνουν τα βάρη της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης. 

Καταδικάζουμε ξανά απερίφραστα την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο νησί με σκοπό την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η ωμή βία και οι συλλήψεις βαραίνουν την κυβέρνηση και όσους στηρίζουν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια. Δε θα μείνουν αναπάντητα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε βήμα. 

Το συμπέρασμα είναι ένα: Μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να εμποδίσει, να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων, να υπερασπιστεί τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας μας

Καλούμε το λαό της Τήνου να είναι σε επιφυλακή. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.