Η Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου για τις κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών

Kυκλάδες

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε την κινητοποίηση του λαού της Τήνου και των φορέων της, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο νησί με σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του επενδυτή, με καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ομοίως καταγγέλλουμε και την δημοτική αρχή η οποία απουσίαζε από τις κινητοποιήσεις που έδωσαν οι κάτοικοι και οι φορείς τις μέρες αυτές.

Την 20η Μάη όλοι γίναμε μάρτυρες της απρόκλητης βίας που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στο κόσμο, ο οποίος ειρηνικά είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί και για να  εκφράσει την πάνδημη αντίθεση του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Έγιναν συλλήψεις και προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση του κόσμου έξω από το ΑΤ με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπολίτες μας και να σταματήσει η ποινικοποίηση του αγώνα.

Το σταμάτημα των έργων, η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί και η απελευθέρωση των συλληφθέντων συμπολιτών μας είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κινητοποίησης. Αποτελεί μια σημαντική απάντηση, στη φάση που Κυβέρνηση – ΕΕ – κόμματα του κεφαλαίου είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών σε όλη την Ελλάδα δίνοντας γη και ύδωρ στους «πράσινους» επενδυτές, τη στιγμή που φορτώνουν στο λαό τα βάρη της πανδημίας και της νέα καπιταλιστικής κρίσης. 

Μας βρίσκει αντίθετους γιατί: Δεν καλύπτει καμία ενεργειακή ανάγκη του νησιού.Θα προκληθεί μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση. Πρόκειται για σχεδιασμούς που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, τις ανάγκες για επαρκή και φθηνή κατανάλωση. Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν τοπική ιδιαιτερότητα αλλά εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο απελευθέρωσης και εκμετάλλευσης της ενέργειας με αντίστοιχους σχεδιασμούς και σε άλλα νησιά. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε: Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος του λαού μας και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.Είμαστε ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος, την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, το γενικό ξεπούλημα της ΔΕΗ και των δικτύων της. 

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις κατά των πολιτών και των φορέων  που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συμπολίτες μας που συνελήφθησαν.

Να ανακληθούν οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης δεκάδων ανεμογεννητριών στο νησί μας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.