Ανηφορίζουμε προς τις κορυφές Περιστέρι και Άγιοι Πάντες.

Περιβάλλον

Την Κυριακή 27/10 περπατάμε και ανηφορίζουμε προς τις κορυφές Περιστέρι και Άγιοι Πάντες.

Σε μια δύσκολη πεζοπορική διαδρομή 15χλμ, διάρκειας 5 ωρών και με υψομετρική διαφορά +/- 762.

Ξεκινάμε στις 09:00 από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης Ρ4 (Ανάργυρος) και κατευθυνόμαστε προς τα Κακάπετρα και την περιοχή Καβάκι όπου δια μέσου του ξεροπόταμου που σχηματίζουν οι ορεινοί όγκοι Νοτιάς και Περιστέρι και μέσα από γιδόστρατες με πυκνή θαμνώδη βλάστηση ανηφορίζουμε προς τα παλαιά λατομεία Μαγγανίου.

Από εκεί συνεχίζουμε πάντα ανηφορικά προς την κορυφογραμμή του όρους Περιστέρι περπατώντας πάντα σε ίχνη γιδόστρατων και στην συνέχεια σε βραχώδες πεδίο, απολαμβάνοντας την απέραντη θέα και την ηρεμία του τοπίου μέχρι να φτάσουμε στους Αγίους Πάντες απ' όπου θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε με πιο άνετη διάθεση προς το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Καπάρου και τον οικισμό των Λευκών.

Απαραίτητα για την διαδρομή μακρύ παντελόνι καθώς και πεζοπορικό μποτάκι, καπέλο, 1,5L νερό, πρόχειρο φαγητό και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αντιανεμικό ή αδιάβροχο.

Η επιστροφή μας από Λεύκες προς Παροικιά θα γίνει με το τακτικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στις 15:30. Κόστος εισιτηρίου 1,80 (αγορά από την αφετηρία ΚΤΕΛ Πάρου) ή 2,00 (αγορά εισιτηρίου από τον οδηγό του λεωφορείου).

Για περισσότερες πληροφορίες Αρσένια Χανιώτη 6974303803 ή Νάσος Γρίβας 6974515482

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.