Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες, είναι και τα δελφίνια

Περιβάλλον

Φαίνεται πως τα δελφίνια «μιμούνται» τους ανθρώπους και διακρίνονται σε όσα στρέφονται αριστερά και σε εκείνα που γυρνούν προς τα δεξιά για τον εντοπισμό της τροφής τους, σύμφωνα με έρευνα.

Τα δελφίνια είναι ευφυή θηλαστικά και, μάλιστα, αν ο άνθρωπος είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας, τότε κάτι ανάλογο ισχύει και για τα συμπαθή πλάσματα της θάλασσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Royal Society Open Science», μελετήθηκαν 27 δελφίνια και μόλις ένα έδειξε προτίμηση για την αριστερή πλευρά.

Πιο αναλυτικά, υποδεικνύεται κύρια εξειδίκευση στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου των δελφινιών, η οποία επεξεργάζεται τις πληροφορίες από το δεξί μάτι.

Τα δελφίνια χρησιμοποιούν μια τεχνική για την εύρεση της τροφής τους, στην οποία κολυμπούν αργά κατά μήκος της επιφάνειας της θάλασσας και όταν εντοπίζουν το θήραμά τους, κάνουν μια απότομη στροφή προς αυτό.

Έτσι, με βάση τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από το 2012 έως το 2018, διαπιστώθηκε ότι τα δελφίνια προτιμούσαν τη δεξιά στροφή.

Από τα 27 δελφίνια που γενικά έκαναν 709 στροφές, οι 705 στροφές (99,4%) ήταν από τη δεξιά πλευρά.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.