Η Aegean αρνήθηκε να μεταφέρει για έλεγχο δείγματα ύποπτων κρουσμάτων από τη Λέσβο

Ν. Αιγαίο

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο «Στο Νησί», οι άνθρωποι της Aegean αρνήθηκαν την Παρασκευή να παραλάβουν δείγματα υπόπτων κρουσμάτων για τον κορονοϊό

από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με τις ίδιες πληροφορίες να περιγράφουν αντίστοιχη κατάσταση και στα υπόλοιπα νησιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα η παραλαβή των δειγμάτων γινόταν από εταιρεία ταχυμεταφορών, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας όπως διεθνώς είναι παραδεκτά.

Αποτέλεσμα της στάσης της Aegean, να μην αποσταλούν τα δείγματα υπόπτων κρουσμάτων στην Αθήνα την Παρασκευή, γεγονός που θέτει σοβαρά ζητήματα για το καθεστώς λειτουργίας του συστήματος αντιμετώπισης της πανδημίας στα νησιά. Πέραν της καθυστέρησης στη λήψη απαντήσεων, όλα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού αφού δεν ελέγχονται άμεσα, αντιμετωπίζονται σαν τέτοια με κόστος τόσο αναλώσιμων υλικών, όσο και ανθρώπων του συστήματος υγείας που είναι πολύτιμοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για το γεγονός είναι ενήμεροι τόσο στον ΕΟΔΥ, όσο και στο υπουργείο Υγείας, ενώ σημειώνεται πως με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Καμπούρη, ερευνάται η εφαρμογή από αύριο, εναλλακτικής λύσης για τον έγκαιρο έλεγχο των δειγμάτων.

Επίταξη της Aegean ζητάει ο Πολάκης

Το δημοσίευμα σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook o πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης: «Προς τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά: Επιτάξτε τώρα την Αegean να μεταφέρει τα δείγματα για εξέταση! Δεν δικαιούται να αρνηθεί, είναι (την κάνανε οι προκάτοχοι σας στον παρελθόν) μονοπώλιο και είμαστε σε κρίση! Έλεος!»

πηγή:https://thepressproject.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.