Έντονη αντίδραση Κωβαίου για την επιστολή Καμπουράκη | Ζητά άμεση συνεδρίαση της Ένωσης

Ν. Αιγαίο

Ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, για την επιστολή Καμπουράκη

-που δημοσιούμε στην παρακάτω ανάρτησή μας-  έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας η οποία έχει ως εξής:

“Αγαπητέ κε Πρόεδρε

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή σας προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ και στους βουλευτές των Κυκλάδων , με περιεχόμενο το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία των οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαικού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», το οποίο πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων  την ερχόμενη Τρίτη 5/5.

Η έκπληξή μου έγκειται στο ότι στην επιστολή σας αναφέρετε ότι όλοι οι δήμαρχοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμφωνούν με τις προτεινόμενες διατάξεις και ειδικότερα με το άρθρο 93 του νομοσχεδίου, που αφορά την δημιουργία ενός ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, στο Νότιο Αιγαίο, καταργώντας τους ήδη υπάρχοντες στους Δήμους και ο οποίος καθίσταται καθολικός διάδοχος σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των λειτουργούντων ΦΟΔΣΑ, αλλά και όλων των εγκαταστάσεων υγειονομικής ταφής αποβλήτων, μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και λοιπών εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων των Δήμων.

Κύριε Πρόεδρε, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

1.Προσωπικά δε συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη, παρόλα αυτά  το όνομα μου έχει συμπεριληφθεί  όχι μόνο στους συμμετέχοντες, αλλά και στους συμφωνούντες, γι αυτό το λόγο σας δηλώνω ευθέως ότι ο Δήμος Πάρου διαφωνεί σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου και ειδικά στο άρθρο 93.

2.Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του κορωνοιού και όχι για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΠΕΔΝΔ με θέμα το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

4.Πολλοί δήμαρχοι των Κυκλάδων με τους οποίους έχω συνομιλήσει, είναι αντίθετοι με αρκετές προτεινόμενες διατάξεις και ειδικά με το άρθρο 93 του σχεδίου νόμου.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ όπως με πρωτοβουλία σας, έχοντας τη θεσμική θέση του Προέδρου, συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο συμβούλιο της ένωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης με μοναδικό θέμα τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, ούτως ώστε να ακουσθούν οι απόψεις όλων των Δημάρχων.

Αναμένοντας τις αποφάσεις σας”.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.