"Υποθαλάσσιο" internet νέας γενιάς σε 10 νησιά (και στη Πάρο) από τη Vodafone

Ν. Αιγαίο

Έργο προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ με στόχο να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες δικτυακής χωρητικότητας

10 ελληνικών νησιών σε Αιγαίο και Ιόνιο δρομολογεί η Vodafone Ελλάδας.

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου θα ποντιστούν δύο καλώδια οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο αντίστοιχα, που θα αναβαθμίσουν τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και δυνατότητες σε δέκα νησιά της χώρας.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή και πόντιση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 610 χλμ. που θα συνδέσει την Αττική με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη. Παράλληλα, θα ποντιστεί και δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο, μήκους 30 χλμ., που θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με την Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα project που εισηγήθηκε η Vodafone Ελλάδας και έγινε δεκτό από το Vodafone Group λόγω των σημαντικών προοπτικών που διαθέτει

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας που μίλησαν στο Capital.gr, το πρώτο καλώδιο θα δημιουργήσει πρακτικά ένα "κύκλωμα", καθώς ξεκινώντας από την Αττική θα ενώσει τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων (Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη), θα φθάσει μέχρι Κω και Ρόδο στα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια στην Κρήτη θα συναντηθεί με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές της Vodafone που ενώνουν τη Μεγαλόνησο με την Αττική. Έτσι στα μεγαλύτερα νησιά του νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη που υποδέχονται και το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστικών αφίξεων στη χώρα, η Vodafone θα μπορεί να προσφέρει πρακτικά απεριόριστη χωρητικότητα στους χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αφού μεσολαβήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να επιλεχθεί ο ανάδοχος του έργου, με προοπτική να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone ολοκλήρωσε το επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2015 - 2019 ύψους 590 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αφορούσε και τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών πανελλαδικά. Ήδη έχουν αποπερατωθεί τα δίκτυα FTTH και FTTC που κατασκεύασε η Vodafone σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βέροια, Βόλο και Κοζάνη, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες σε 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Φθινόπωρο του 2020, βρίσκονται και τα υπόλοιπα έργα κατασκευής δικτύων FTTH σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα τα οποία θα προσφέρουν νέες δυνατότητες και απεριόριστη χωρητικότητα δικτύου σε ακόμη 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις των τριών μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.

πηγή:https://www.capital.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.