> Απόψεις

Σήμερα η Κυριακή που ξημέρωσε είναι μελαγχολική και βαριά. Όπως θα ‘λεγε και ο τραγουδοποιός είναι μια συννεφιασμένη Κυριακή κι ας ανατέλλει ο ήλιος ολόγιομος κι έτοιμος για το αέναο καθημερινό του ταξίδι.

Περισσότερα...

Υπάρχει μία έκφραση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοσάξονες, ονομάζεται construction of reality και αναφέρεται σε εκείνους που προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα, που στην πραγματικότητα βρίσκεται… πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Η τραγωδία του «ΣΑΜΙΝΑ» στις 26/9/2000 έχει μείνει στη μνήμη μας. Όλοι εύχονται να μην ξανασυμβεί, αλλά για τις πολιτικές ευθύνες λίγοι μιλούν…

Περισσότερα...

«Ούτε οι συκοφαντίες, ούτε η διαστρέβλωση του αγώνα τους, που στην αρχή τους παρουσίαζε ως "αρνητές της μάσκας", ούτε οι εκβιασμοί με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση που επιστρατεύει η κυβέρνηση μπορούν να κρύψουν πως οι μαθητές έχουν δίκιο.

Περισσότερα...

Ο βαρελάς ή βαρελοποιός ή βουτζάς παλαιότερα ήταν ο τεχνίτης που κατασκεύαζε ή επισκεύαζε βαρέλια για την αποθήκευση του κρασιού και όχι μόνο. Έφτιαχνε όλα τα είδη των βαρελιών, κρασοβάρελα, νεροβάρελα, τυροβάρελα, ξύλινα παγούρια (βουτσέλες), καρδάρες κ.α.

Περισσότερα...

Η ιστορία της ελονοσίας ταλαιπωρούσε βασανιστικά τους κατοίκους της Παροικιάς κατά τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Στα βόρεια λιβάδια της Παροικιάς υπήρχαν έλη, τα οποία αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και είχαν σαν συνέπεια την απώλεια πολύτιμου καλλιεργήσιμου εδάφους.

Περισσότερα...

Το χωριό μας, οι Λεύκες της Πάρου, ήταν από τα πρωτοπόρα στον τομέα ανέγερσης Ηρώου, χωριά της Ελλάδος και το δεύτερο, με ένα χρόνο διαφορά, από το πρώτο (που ήταν η Παροικιά), χωριό της Πάρου.

Περισσότερα...

Θα ήθελα εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες της Πάρου και της Νάξου, τους χειριστές των πυροσβεστικών οχημάτων και των τεσσάρων πτητικών μέσων

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.