eklogesmaios2019-(2).jpg

Λαϊκή Συσπείρωση: η μοναδική επιλογή | Του Φρ. Κεφάλα

> Απόψεις

Η περιπέτεια που ξεκίνησε για τον τόπο μας το 2010, με την ουσιαστική πτώχευση του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της μεταπολίτευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η περιπέτεια που ξεκίνησε για τον τόπο μας το 2010, με την ουσιαστική πτώχευση του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της μεταπολίτευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο νησί μας, δείχνουν ότι έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε για να μην βρεθούμε σε χειρότερες καταστάσεις και ακόμα περισσότερο δρόμο για να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Σε αυτές τις συνθήκες η ενεργοποίηση της Παριανής κοινωνίας είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία αλλαγή πορείας.

Η μοναδική δημοτική παράταξη που έχει το πολιτικό περιεχόμενο ώστε να μπορέσει να δώσει αυτή τη μάχη -αν η ίδια η κοινωνία το αποφασίσει- είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Σε αυτό το πλαίσιο ενώνω και τις δικές μου δυνάμεις για να  ενισχύσω αυτή την προσπάθεια. 

Πολλά θα ειπωθούν στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Πολλοί θα σταθούν στο ότι η παράταξη στηρίζεται ανοιχτά από το ΚΚΕ, με επιχείρημα ότι αυτοί που πιστεύουν σε ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας δεν μπορούν να διοικήσουν τον δήμο στις σημερινές συνθήκες. Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι η ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας δεν προκύπτει χωρίς προσπάθεια και αγώνα, μπορούν να είναι αποτελεσματικοί.

Προσωπικά δεν ανήκω στο ΚΚΕ όπως δεν έχω υπάρξει ποτέ μέλος κάποιου κόμματος. Αυτό δεν μου δημιουργεί πρόβλημα στο να συνεργαστώ με μια δημοτική κίνηση πάνω σε μια πολιτική συμφωνία η οποία  θεωρώ ότι καλύπτει και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών.           

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι κοινωνία της Πάρου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές έχει δύο επιλογές: Να παραδοθεί άνευ όρων ή να αντισταθεί και να επιλέξει μία πολιτική η οποία ανταποκρίνεται στις πραγματικές της ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν διεκδικεί την ψήφο του παριανού για να κάνει απλά μία καλύτερη διαχείριση της κατάστασης λύνοντας κάποια από τα προβλήματα του νησιού. Η καλύτερη διαχείριση με βάση την εμπειρία του Κώστα Ροκονίδα, αλλά και τις ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων που πλαισιώνουν την προσπάθεια αυτή, είναι δεδομένη αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Το να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μιας πολιτικής που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα δεν μπορεί να είναι η επιλογή μας. 

- Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι μία πολιτική προς όφελος της παριανής κοινωνίας.

- Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι μία πολιτική που προστατεύει το φυσικό και δομημένο περιβάλλον από την αυθαιρεσία, υπερασπίζει τους δημόσιους χώρους, αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία με σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής που πραγματικά καλύπτουν τις ανάγκες των Παριανών.   

- Προτεραιότητά μας πρέπει να  είναι μία πολιτική που θα στοχεύει στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή τους.

Άλλωστε η αλλαγή πορείας που επιθυμούμε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν στηρίζεται στην κοινωνία όχι μόνο εκλογικά αλλά και στη διεκδίκηση αυτών που της ανήκουν.

Σήμερα οι Δήμοι είναι ζητιάνοι του κεντρικού κράτους. Εμείς δε θέλουμε να λέμε ότι δεν μπορούμε γιατί δεν μας επιτρέπουν. Θέλουμε να λέμε ότι εμείς θα το κάνουμε γιατί η κοινωνία το απαιτεί.

Αν οι πολίτες της Πάρου θέλουν να αποκτήσουν μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί τις ανάγκες για μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής, που θα στηρίξει τις διεκδικήσεις τους και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία και τα συμφέροντα, η συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση είτε από την πλευρά της πλειοψηφίας είτε στην αντιπολίτευση ο στόχος μας είναι ένας: Η αντίσταση στις πολιτικές και τα συμφέροντα που θέλουν να υποβαθμίσουν την ζωή μας και τον τόπο μας.

Φραγκίσκος Κεφάλας

Δημοτικός σύμβουλος - Εκπαιδευτικός

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.