Έλεος | Του Θ. Παπαμιχαήλ

> Απόψεις

Έλεος. Το πιο πολυδουλεμένο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύνθημα «Μαζί συνεχίζουμε», συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αισθητική μας. Αλήθεια, σύνταξη πότε θα πάρει;

Έλεος. Το πιο πολυδουλεμένο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύνθημα «Μαζί συνεχίζουμε», συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αισθητική μας. Αλήθεια, σύνταξη πότε θα πάρει;

Έλεος. Η πλήρης οσφυοκαμψία προς τους ξένους, η συνεχής φτωχοποίηση της άλλοτε κραταιάς μεσαίας τάξης, η εξαγορά συνειδήσεων πολιτικών και αργυρώνητων δημοσιογράφων, η προσωπολατρία φανατικών οπαδών περασμένων δεκαετιών, έχουν μετατρέψει την «κοινή λογική» σε είδος εν ανεπαρκεία.

Έλεος. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών μας, που ακούμε, βλέπουμε και ψηφίζουμε δεν είναι προϊόντα του πολιτικού συστήματος αλλά υποπροϊόντα. Είναι πολιτικοί κατώτεροι από τον μέσο ψηφοφόρο.

Έλεος. Η πιθανή αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών μας, με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης. Η παλινόρθωση της κληρονομικής και κομματικής εξουσίας προ των πυλών.

Έλεος. Το κλαψούρισμα του άλλοτε ισχυρού παράγοντα του κυβερνητικού συνασπισμού, για αρπαγή των παιδιών του. Αν δεν πήρε χαμπάρι, τη λεηλασία του κόμματος του, θα έπαιρνε είδηση τους εθνικούς κινδύνους που καιροφυλακτούν!

Έλεος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεοπληβείοι επιδηματούχοι και οι κομματικά βολεμένοι, σε θέσεις ευθύνης, ανέρχονται σε ποσοστά πάνω από είκοσι τοις εκατό και αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εκλογές; Η κατάργηση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τα ψιχία φιλανθρωπίας κερδίζουν εκλογές;

Έλεος. Πριν γίνουν ακόμη εκλογές, συζητάνε για το πότε θα γίνουν οι επόμενες με την απλή αναλογική. Ο ένας στήνει το παιχνίδι, με την πρόταση της αποσύνδεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές και ο άλλος μεθοδεύει με τον δικό του τρόπο τη σύνδεση. Για το μέλλος του τόπου με πολιτική σταθερότητα, θα ασχοληθεί κάποιος;

Έλεος. Η αναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τους δύο βασικούς πυλώνες, τουρισμός και εξαγωγές, θα δοκιμαστεί από τη διαφαινόμενη διεθνή κρίση. Γεωπολιτικές  εντάσεις, Brexit, αδυναμία προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων, θα χειροτερέψουν τις οικονομικές προοπτικές της χώρας μας. Και το «μαξιλάρι», δεν φτάνει για όλα.

Έλεος. Η χρησιμοποίηση του τραπεζικού συστήματος για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, επιδεινώνει τα οικονομικά και οδηγεί στην ανακεφαλαιοποίηση με πιθανό το κούρεμα των καταθέσεων. Ένα ακόμη σενάριο τρόμου με αποτέλεσμα την «πυροδότηση» φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Έλεος. Με την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής, στην αυτοδιοίκηση, θα πολλαπλασιαστούν τα πολιτικά υβρίδια, μικρές δημοτικές ομάδες, που θα δημιουργήσουν τραγελαφικές ιστορίες καθημερινότητας και θα την πληρώνουν οι πολίτες.

Έλεος. Ελέω ψηφοφόρων – καρμπόν, θα δούμε για άλλη μια φορά να εκλέγονται πολύχρωμα και ετερόκλητα πρόσωπα ικανά για κάθε είδους κυβιστήσεις!

Θανάσης Παπαμιχαήλ

Επικοινωνιολόγος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.