Συμβαίνει στην Πάρο | Toυ Δ. Καλανδράνη

> Απόψεις

Η καφετέρια στη γωνία

Η καφετέρια στη γωνία

: Στη διασταύρωση Γκίκα και ακριβώς στη γωνία υπάρχει μια καφετέρια. Μου αρέσει πολύ ομολογουμένως. Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι όταν στρίβω με το αμάξι για Νάουσα και κάποιος θαμώνας έχει παρκάρει το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο και το άλλο στο οδόστρωμα για όση ώρα θα απολαμβάνει τον καφέ του. Για τους πεζούς ούτε λόγος να γίνεται. Κάνουν το σταυρό τους και περπατάνε στο οδόστρωμα.

Ταρίφα ανάλογα με την προέλευση: Οι οδηγοί ταξί συνηθίζουν να ρωτάνε τους πελάτες που επιβιβάζονται στο ταξί στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, από ποια χώρα προέρχονται. Οι περισσότεροι κάνουν την ερώτηση από ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ρωτούν να μάθουν την προέλευση των επισκεπτών για να τους χρεώσουν ανάλογα. Συνέβηκε στον εγγονό μου ο οποίος πλήρωσε 25 ευρώ για τη διαδρομή Λιμάνι-Αλυκή, απλά γιατί είπε ότι έρχεται από Ελβετία.

Ενοικίαση αυτοκινήτων: Παραπονούνται και αγανακτούν οι ξένοι επισκέπτες που νοικιάζουν αυτοκίνητα, για τις ανύπαρκτες ζημιές που υποχρεώνονται να πληρώσουν την τελευταία στιγμή πριν την αναχώρησή τους. Ευτυχώς δε συμβαίνει με όλα τα γραφεία ενοικίασης. Το θέμα όμως είναι σοβαρό.

Οδική ασφάλεια: Επιτέλους κύριοι υπεύθυνοι θα γίνει κάποια σύσκεψη για την οδική ασφάλεια, ή θα περιμένουμε ένα θανατηφόρο για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε; Αστυνομία, Δήμος, Περιφέρεια, να κάνετε καταγραφή των προβλημάτων σε συνεργασία με αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα: τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, ταξί και ΚΤΕΛ. 

Εθελοντές, είδος εν ανεπάρκεια: Ένας σύλλογος προσπαθεί να αποφύγει την αναστολή της  λειτουργίας του και άλλοι ψάχνουν εθελοντές για να συνεχίσουν τις  δραστηριότητές τους. Τι συμβαίνει πραγματικά; Μήπως βολευτήκαμε τόσα χρόνια με τους ίδιους εθελοντές οι οποίοι ή έχουν κουραστεί, ή απογοητευτεί και αποχωρούν;   Να μην ξεχνάμε ότι αν λείψει ο πραγματικός εθελοντισμός με κοινωνική συνείδηση, τη θέση του ίσως καταλάβει ο κατευθυνόμενος και εξαρτημένος.

Εθελοντές, είδος εν ανεπάρκεια: Ένας Σύλλογος σταμάτησε να λειτουργεί και άλλοι ψάχνουν εθελοντές για να συνεχίσουν τις  δραστηριότητές τους. Τι συμβαίνει πραγματικά; Μήπως βολευτήκαμε τόσα χρόνια με τους ίδιους εθελοντές οι οποίοι ή έχουν κουραστεί, ή απογοητευτεί και αποχωρούν; Να μην ξεχνάμε ότι αν λείψει ο πραγματικός εθελοντισμός με κοινωνική συνείδηση, τη θέση του ίσως καταλάβει ο κατευθυνόμενος και εξαρτημένος.

ΦΠΑ 24% Προς βουλευτές Κυκλάδων: Γιατί να πληρώνουμε ΦΠΑ 24% όταν δεν απολαμβάνουμε τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες όπως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. Τρόφιμα, καύσιμα, ένδυση είναι ακριβότερα στο νησί. Πληρώνουμε αμοιβές σε ιδιώτες γιατρούς για ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Κ.Υ. Ταξιδεύουμε στην Αθήνα για ειδικές εξετάσεις και για εγχειρίσεις λόγω απουσίας νοσοκομείου. Αν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας, τότε να εφαρμοσθεί και ΦΠΑ β’ κατηγορίας.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ και σκυλίτσα: Ανεβάζω στο Φεις Μπουκ την έναρξη των παιγνιδιών και προπόνησης ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ και δέχομαι 45 like. Ανεβάζει κάποιος τη σκυλίτσα του και δέχεται 143 like. Μήπως να δηλώσω σκύλος;

Η Πάρος εργοτάξιο επισκευών: Αυτή τη στιγμή στο νησί πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 100 κατοικίες οι οποίες χτίστηκαν πριν από 20-25 χρόνια και οι οποίες παρουσιάζουν βλάβες στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Αν ήμασταν άλλη πολιτισμένη χώρα θα είχαν γίνει βροχή μηνύσεις, γιατί κάποιοι έφταιξαν.

Ανανέωση άδειας οδήγησης για άνω των 80: Δυστυχώς για εξετάσεις ΩΡΥΛΑ οι ογδοντάρηδες συνεχίζουν να πηγαίνουν στη Νάξο. Για εξετάσεις από νευρολόγο, ευτυχώς, ο εξαίρετος γιατρός Γιαννούλης Μανωλάς από την Νάξο, επισκέπτεται εθελοντικά την Πάρο 2-3 φορές  το χρόνο για να εξετάζει τους υπερήλικες και άλλους ασθενείς. Και τα καλά νέα: υπάρχει ενδεχόμενο σύντομα να βρεθεί λύση για ΩΡΥΛΑ στην Πάρο. Ογδοντάρηδες κουράγιο.

Δημήτρης Καλανδράνης

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.