«Αναπτυξιακό», αυτοδιοίκηση και εκκωφαντική σιωπή | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Το κατ’ ευφημισμό πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη βουλή -το οποίο ξεκίνησε με 85 άρθρα και έφτασε τα 234- απέδειξε αν μη τι άλλο την «κανονικότητα» Κούλη…

Το κατ’ ευφημισμό πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη βουλή -το οποίο ξεκίνησε με 85 άρθρα και έφτασε τα 234- απέδειξε αν μη τι άλλο την «κανονικότητα» Κούλη…

Τα ρουσφέτια προς τους επιχειρηματίες και τα φιλικά ΜΜΕ, το εργασιακό μνημόνιο και τα «θέλω» του ΣΕΒ, οι ρυθμίσεις για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πόθεν έσχες και ονομαστικοποίησης των μετοχών κλπ, υπάγονται και αυτά στην «κανονικότητα» Κούλη.

 

2019 11 05 dmm

Μαζί με τα παραπάνω είχαμε τις τροπολογίες για τις παρεκκλίσεις από την περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία για τις λεγόμενες «Στρατηγικές Επενδύσεις», την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα κέντρα διανομής σούπερ μάρκετ και κέντρων logistics, και φυσικά τις αυξήσεις μισθών στα μεγαλοστελέχη και golden boy των ΔΕΚΟ. Έτσι, πλέον, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποτελειώσουν τις συλλογικές συμβάσεις και ανεμπόδιστα σε κάθε ζήτημα θα βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και θα αυξάνουν τα κέρδη τους.

Μαζί με τα παραπάνω σημειώνω την τοποθέτηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος είπε στη Βουλή: «[…] ενώ δε σταματάτε να κλίνετε σε όλες τις πτώσεις την «πράσινη ανάπτυξη» και την ανάγκη σεβασμού στο περιβάλλον, το σχέδιο νόμου σας, περιλαμβάνει μια σειρά διατάξεις που μόνο ως «περιβαλλοντικές βόμβες» μπορούν να χαρακτηριστούν. Συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, προωθείτε νέες διατάξεις, οι οποίες θρυμματίζουν ό,τι λιγοστό είχε μείνει όρθιο από τους μηχανισμούς περιβαλλοντικού ελέγχου των επενδύσεων. Σίγουρα, η αυτόματη αδειοδότηση για κάθε επένδυση, η οποία γίνεται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα, θα βελτιώσει τους «δείκτες επιχειρηματικότητας».

Όσο για την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες εργολάβους κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και η συντήρηση πρασίνου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των υπηρεσιών θα δοθεί σε ιδιώτες με αποτέλεσμα τις απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Οι δημότες πλέον θα είναι όμηροι των εκβιασμών των επιχειρηματιών και οι δημοτικές αρχές θα απογειώσουν τα δημοτικά τέλη.

Με τη σειρά τους οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι –που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα- δεν αντιδρούν, καθώς θέλουν να δείξουν κομματική υπακοή, ενώ ας μην ξεχνούμε, ότι εδώ και καιρό στηρίζουν αυτήν τη λογική. Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, δεν αντιδρούν στη μείωση της κρατικής επιχορήγησης και κάνουν μόνο ψευτο-διαβήματα για τη μη στελέχωσή τους με εργατικό δυναμικό. Η εκκωφαντική σιωπή των δημάρχων καμία εντύπωση δε μας προκαλεί πλέον. Όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν αυτές τις πολιτικές απαξιώνοντας τις υποδομές και τα μηχανήματα στις υπηρεσίες, δεν αντιδρούν στη συνεχή μείωση των εργαζομένων και της κρατικής επιχορήγησης στους δήμους, απειλούν ακόμα και με εισαγγελείς τους εργαζόμενους που αντιδρούν.

Το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο Κούλη θα το βρουν μπροστά τους όλοι οι εργαζόμενοι και οι δημότες στην καθημερινότητά τους…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.